CHP'den PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonlarına tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "PKK destekçisi olduğu belirtilen bir grubun Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan tehditleri ile Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yaratmaya çalıştıkları provokasyonu şiddetle kınıyoruz" dedi.

CHP'den PKK/YPG destekçilerinin İsveç'teki provokasyonlarına tepki
Son Güncelleme: 13 Ocak 2023 Cuma 13:20
13 Ocak 2023 Cuma 13:03

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin İsveç'in başkenti Stockholm'deki provokasyonlarına tepki gösterdi.

Özel, yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK/YPG destekçilerinin Stockholm'deki provokasyonlarının kabul edilemeyeceğini belirterek bu konuda İsveç hükümetini göreve çağırdı. Özel, "İsveç'in başkenti Stockholm'deki tarihi belediye binası önünde toplanan ve PKK destekçisi olduğu belirtilen bir grubun Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan tehditleri ile Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yaratmaya çalıştıkları provokasyonu şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

İsveç hükümetinin buna sessiz kalamayacağını vurgulayan Özel, şunları kaydetti:

"NATO üyesi olma yönünde girişimlerde bulunan İsveç merkezi hükümeti bu provokasyon girişimi karşısında sessiz kalamaz, derhal harekete geçmek ve sorumlular hakkında işlem başlatmak ve Türkiye hükümetine izahat vermek durumundadır. Örgüt mensuplarının, İsveç Başbakanı'nın bir süre önce NATO üyeliği bağlamında kurduğu, 'Türkiye’nin taleplerinin hepsini yerine getiremeyiz.' yönündeki açıklamalarından cesaret aldığı anlaşılmaktadır. Bu bağlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un İsveç Meclis Başkanı'nın Türkiye ziyaretini iptal etmesi yönündeki kararını yerinde bulduğumuzu da kayıtlara geçirmek isteriz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar