Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na ‘sistem’ yanıtı

MHP lideri Bahçeli, sistem hakkında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Bahçeli. bu tartışmaların kapandığını söyledi.

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na ‘sistem’ yanıtı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
13 Temmuz 2019 Cumartesi 18:35

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sistem hakkında “Başkanlık sistemi de tartışılabilir. Nasıl bugün tek adam rejiminin doğru olmadığını tartışabiliyorsak onu da tartışırız. Amerika'da başkanlık sistemi var. Orada başkanın yetkileri o kadar güçlü değil. Her tartışmaya açığız. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmalıyız. Bu demokratik parlamenter sistem olursa bu bizim beğendimiz, önerdiğimiz, savunduğumuz bir görüş olacaktır” açıklamasını yapmıştı

Bahçeli’den yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yenilenen İstanbul seçimi nedeniyle ertelediği teşekkür turlarına seçim çalışmaları için de ilk durak olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Söğüt’ü ziyaret ederek başladı.

Bahçeli burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nun sistem hakkında söylediklerine yanıt verdi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bu toprakların kazanımına uygun ve uyumludur. CHP'nin taşeron siyaseti alenileşmiştir. Kabahat ve kusurlarını yeni sisteme yükleyenler kendi ikballerinin derdine düşen kimliksizdir. Cumhur var cumhuriyet yok diyenlerin şahsiyet depremi yaşadıkları kesindir. Güçlü Türkiye, güçlü Meclis, güçlü yargı somutlanmıştır. Yıpratma taktikleri beyhudedir. Türkiye 16 Nisan 2017'de büyük bir yönetim reformu gerçekleştirmiştir. İç ve dış odakların ülkemize yönelik kumpasları bir kez daha püskürtülecektir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye'nin ümididir. El birliği yaparsak Türkiye'nin önünde hiçbir hain duramaz.

“Bu tartışma kapanmıştır”

Eski sisteme dönülmesini savunanlar samimi değildir. Kılıçdaroğlu Amerika'daki başkanlık sistemini tartışalım diyor. Bu tartışma kapanmıştır. Bunların bakışı milli değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu milletin soylu vasıflarına uygundur. Milletin evet dediği sistemi tartışmaya açmak doğru değildir.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar