Kılıçdaroğlu yanıtladı: 6'lı masada ortak liste olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerine yönelik önemli mesajlar verdi. Milletvekili seçimine yönelik yaptıkları simülasyonları, altılı masadaki diğer partilerle paylaştıklarını söyleyen CHP Genel Başkanı, ortak liste yapılması durumunda yasa gereği bunun 40 ille sınırlı kalacağını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu yanıtladı: 6'lı masada ortak liste olacak mı?
Son Güncelleme: 19 Eylül 2022 Pazartesi 13:58
19 Eylül 2022 Pazartesi 13:56

2023 seçimlerine yönelik açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili seçimine yönelik simülasyon yaptıklarını ve bu çalışmaları da diğer partilerle paylaştıklarını açıkladı. 

Kılıçdaroğlu, Gerçek Gündem isimli internet sitesine konuştu.

Seçime kendi logosuyla girecek partilerin en az 41 ilde liste hazırlamak zorunda olduğunu hatırlayan CHP Genel Başkanı, bu nedenle ortak liste hazırlama durumunun ancak 40 ilde söz konusu olabileceğini söyledi.

''SİMÜLASYONLARI MASADAKİLERLE PAYLAŞTIK''

Parti olarak hangi illerde bağımsız, hangi illerde ortak liste ile girilirse daha başarılı olunabileceğine yönelik simülasyonlar yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Arkadaşlarımız çalışmalarımızı ittifakı oluşturan diğer partilere giderek bunları anlattı. 'Kazancımız kaybımız ne olur?' çalışmaları sürdürüyor'' dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar