Ünlü otomobil markası 2,5 milyon aracını geri çağırıyor

Japon otomobil üreticisi Honda, yakut pompası arızası nedeniyle 2,5 milyona yakın aracını geri çağırıyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu araçlarda yakıt pompası modülünde bir sorun yaşanması durumunda motorun durması ve kaza riskinin artması söz konusu olabilir.

Ünlü otomobil markası 2,5 milyon aracını geri çağırıyor
Son Güncelleme: 21 Aralık 2023 Perşembe 17:48
21 Aralık 2023 Perşembe 17:47

Honda, 2018- 2020 model Honda Accord, Civic, CR-V, Hr- V, Ridgeline, Odyssey ve Acura RDX, MDX,TLX, ILX, NSX ve RLX gibi modellerini geri çağırıyor. Araç sahiplerine bildirim mektuplarının önümüzdeki yılın Şubat ayına kadar postalanması bekleniyor.

Reuters'in haberine göre; Honda, sorunu gidermek için bayilerin yakıt pompası modülünü ücretsiz olarak değiştireceğini açıkladı.

Ünlü marka araç sahiplerinin, Honda web sitesinden veya 800-999- 1002 numaralı telefondan bilgi alabileceğini açıkladı.

Honda'nın geri çağırma kararının Toyota'nın geçtiğimiz günlerde hava yastığı arızası nedeniyle 1,1 milyon aracını geri çağırmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Uzmanlara göre, Japon otomotiv devlerinin son dönemde geri çağırmalarla gündeme gelmesi, dikkatleri güvenlik standartlarına çekiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar