DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASI (WRC) 2019 İSVEÇ RALLİSİ 14-17 ŞUBAT TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİ

FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nın ikinci raundunu 53.7 saniye fark ile kazanmak için Toyota Yaris'i kar ve buzla kaplı yollardaki kısa final ayağından geçirdi. Estonyalıların başarısı onu sıralamalarda yedi puan liderliğe taşıdı.

Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
17 Şubat 2019 Pazar 23:22

DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONASININ (WRC) İKİNCİ AYAK YARIŞI İSVEÇ RALLİSİ BÜYÜK HEYECANI SAHNE OLDU.

BU YIL İSVEÇ RALLİSİNDE SÜRPRİZ BİR İSİM VAR. EFSANE WRC PİLOTU İKİ KEZ ŞAMPİYON OLAN MARCUS GRÖNHOLM, WRC’NİN BU HAFTA SONU YARIŞI İSVEÇ RALLİSİ İLE GERİ DÖNÜŞÜ YAPTI. TOYOTA YARİS’İ İLK 10'UNCU SIRAYA ÇIKARMAYI UMUYOR.

VİDEO İÇİN TIKLA

51 yaşındaki Finli pilot, İsveç WRC yarışı tarihindeki en başarılı itici güçtü ve olayı son şampiyonluk mitinginden dokuz yıl sonra bir kereye mahsus dönüş yapmak üzere seçti. 

Ve Grönholm'ün dönüşü bu kez esasen eğlence amaçlıdır. 50 yaşına kadar gecikmiş bir doğum günü hediyesi - hala hızlı olmak istiyor. Grönholm wrc.com'a verdiği demeçte şunları söyledi.

"Geri dönmek güzel ve yarıştan önce sadece sürüş yapmaktan mutlu olacağımı söylemek kolay. Ancak hız çok uzakta olursa elbette mutlu olmayacağım" dedi. 

"En iyi arabayı bir kez daha sürmek ilginç, ama aynı zamanda oldukça zor sanırım. Neyin mümkün olduğunu bilemiyorum, bilmiyorum. Ama en iyi 10 ile başlayalım." Daha iyisini yaparsak, sorun değil. " 

Grönholm, Perşembe günkü Karlstad özel spesiyali eski baş rakibi Sébastien Loeb ile baş başa gidecek, ancak dokuz kez şampiyonu yenme şansını düşürdü.

Grönholm şunları söyledi: "Sébastien ile kıyaslayamayız. Her zaman ralli ya da ralli'ye benzer bir şey kullanıyordu. Ben herhangi bir yarışma yapmadım. Son WRC rallim dokuz yıl önceydi, bu yüzden rekabet biraz zor olabilir." 

Rekabetten geri adım atmasına rağmen, Grönholm, yeni nesil World Rally Cars'a yabancı değil. Proje 2016 yılının sonlarında çekilmeden önce Volkswagen'in yeni doğan Polo dönemi testini 24 gün boyunca test etti ve geçen ay Yaris'i karda 300km boyunca test etti.  
Bakalım Grönholm bu hafta sonu nasıl performans sergileyecek hep birlikte göreceğiz.

WRC İSVEÇ RALLİSİ GECE GÖSTERİ ETABIYLA BAŞLADI

THIERRY NEUVILLE, KARLSTAD'DAKİ AÇILIŞ ETABINI KAZANMASININ ARDINDAN PERŞEMBE GECESİ İSVEÇ RALLİSİNDE ERKEN BİR LİDERLİK YAPTI.

SSS Karlstad 1, 1.90km Virajlı kıvrımlar, muhteşem bir atlayış ve harika bir atmosfer. Sürücüler, Seyirci gösteri etabında kafa kafaya ikili kalkış yaptı. Seyirciler büyük keyif alırken buz kaplı zeminde muhteşem gösteri oldu.

 NEUVİLLE  gösteri etabını kusursuz bir şekilde tamamladı ve  dünya şampiyonu Sébastien Ogier'i mağlup etti. Hyundai i20'si ile Belçikalı 0.8 saniye önde tamamladı ve etabı kazandı.

 “Bu aşamada nasıl kaybedeceğimizi biliyoruz ve ralliyi nasıl kazanacağımızı da biliyoruz”  dedi.  “Bu haftasonu zor olacak. Yarın sabah iyi şartlar için umut verebiliriz. Arabada kendimi rahat hissediyorum, bu önemli. "

Bir başka Hyundai i20 sürücüss Norveçli  Andreas Mikkelsen ise Ogier'in Citroën C3'ünün arkasında 0.3 saniye igeride kaldı. Estonyalı pilot Ott Tänak Toyota Yaris i ile 0.8 saniye geride kalarak dördüncü oldu.

 

WRC tarihinin 197'nci WRC başlangıcıyla rekor kıran en büyük itici gücü olan Jari-Matti Latvala, Yaris'i ile beşinci oldu.

 Jari-Matti Latvala: “Biraz baskı altında kaldık, gerçekleştirmek ve bu aşamadan geçmek zorunda kaldık. Şimdi bitti, rahatlayabiliyorum ve gerçek harekete odaklanabiliyorum ”  dedi.

 Son sahnede WRC efsaneleri Sébastien Loeb ve son olarak başlamasından dokuz yıl sonra en sevdiği ralliyi konuk olan Marcus Grönholm yer aldı. Grönholm, Yaris ile etabın en hızlı sekizincisi oldu.

 Yarış Cumartesi günü dört günlük oraganizasyonun en uzun ayağıyla devam etti. Yedi orman yolu etabı 137.41km uzunluğunda, ancak son etap Norveç'te sınır boyunca gerçekleşti.

Yarın İsveç Rallisi'nde Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde neler yaşandı yazımızı paylaşacağız.

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar