Müzisyen Metin Kor neden kayboldu, öldü mü? Metin Kor kimdir?

Müzisyen Metin Kor’dan yaklaşık bir haftadır haber alınamıyordu. Metin Kor'un kamp yaptığı alanın 500 metre yukarısında cesedi bulundu.

Müzisyen Metin Kor neden kayboldu, öldü mü? Metin Kor kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
30 Haziran 2018 Cumartesi 15:30

Antalya Kaş’ta kamp kuran müzisyen Metin Kor’dan 1 haftadır haber alınamıyordu.  Metin Kor için bölgede AFAD, AKUT ve jandarma timleri Metin Kor'u bulmak için çalışmalarını sürdürüyordu. Son dakika gelen bilgiye göre müzisyen Metin Kor'un cesedine ulaşıldı.

Müzisyen Metin Kor ne zaman kayboldu, öldü mü?

Ne olmuştu?

İstanbul'da yaşayan müzisyen Metin Kor, 20 Haziran'da tatil için Kaş'a geldi. 21 Haziran'da 06 KA 1279 plakalı aracıyla kamp yapmak için Antalya'ya Gömbe Yaylası'na geçen Metin Kor, yaylaya tırmanarak aynı gün Kaş ve Muğla'nın Seydikemer ilçeleri sınırındaki İkiz Göller Bölgesi'ndeki çoban evlerinin yanına çadır kurdu. 22 Haziran günü çobanlarla konuşan ve aynı gün eşi Evin Doğan Kor ile mesajlaşan Metin Kor'dan 23 Haziran Cuma gününden sonra haber alınamadı. Ailesi, kendisinden haber alamayınca durumu güvenlik güçleri ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'ne bildirdi. 

Konuyla ilgili konuşan eşi Evin Doğan Kor, "Tek başına inziva için gitti. Bir gün sonra arkadaşı gidecekti. Kaldığı gece kayboldu. Yanında götürdüğü eşyaları orada. Çadıra fermuarı açılarak değil alttan yırtılarak girilmiş. Kaçırıldığını düşünüyorum. Ekiplerin arama çalışmaları sürüyor ama henüz savcı olay yerine gelip inceleme yapmadı" dedi.

1 haftadır süren arama çalışmalarında Metin Kor’a rastlanamazken, kamp yaptığı bölgede tüm eşyalarının yerinde durduğu görüldü. Müzisyen Metin Kor’un kardeşi Kemal Kor, kardeşinin dini bütün insan olduğunu ve ibadet yapmak için kimsenin olmadığı bir bölgede kamp kurduğunu söyledi. Kardeşinin en son 23 Haziran’da eşine ‘ben iyiyim’ diye mesaj attığını belirten Kemal Kor, "En son köylüler derenin dibinde ibadet yaparken görüyor. Kardeşim meditasyon yapmak için kamp yapmaya gitmişti" dedi. Öte yandan uzun yıllar müzisyenlikle uğraşan Metin Kor’un, kamp öncesi bir müzik şirketiyle anlaşarak albüm çıkartacağı öğrenildi. Bugün ise Metin Kor'un kamp yaptığı alanın 500 metre yukarısında cesedi bulundu.

Metin Kor Kimdir?

1975 Ankara doğumlu olan 43 yaşındaki müzisyenin, 1.80 boylarında olduğu öğrenildi. Anadolu Üniversitesi Klasik Arkeoloji Bölümü mezunu olan Metin Kor, müzisyenliğinin yanı sıra yaşam koçluğu ve kişisel gelişim uzmanlığı da yapıyordu.Kor, söz ve müziklerinin kendisine ait olduğu ‘En Güzel Sensin’, ‘Mavi’, ‘Senmişim’, ‘Yanı Başıma’ ve ‘Üzüm Güzeli’ isimli şarkıları ile geniş bir kitle tarafından takip ediliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar