Kıraç: Her konuda yerli ve milli olunmalı

Sanatçı Kıraç verdiği röportajda, “Her konuda yerli ve milli olunmalı, zaten evrensellik böyle yakalanır. Ancak bunu yaparken de dünyadan kopuk olunmamalı” dedi

Kıraç: Her konuda yerli ve milli olunmalı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
11 Haziran 2018 Pazartesi 10:59

Sanatçı Kıraç, özel hayatı ve sanatçı kişiliği hakkında Günaydın’a röportaj verdi. Müzikte rekabet duygusunun olmadığını belirten Kıraç, müziğin hayatının anlamı olduğunu ve kendini ifade etme biçimi olduğunu belirtti.  Müziği kariyer olarak görmediğini ifade eden Kıraç, ticari şarkı yapmadığını, parayı düşünerek sahneye çıkmadığını açıkladı.

 Kendinin rock müziğe gönül verdiğini belirten Kıraç, kendi müziğinin Anadolu rock olduğunu bildirdi.

 Sanatçı Kıraç, “20 yıl önceki şarkılarınızın hâlâ ilgiyle dinlenmesinin nedeni sizce ne?” sorusuna, “Neşat Ertaş'a da sormuşlar bu soruyu. Üstat, şöyle demiş: "Çekmediğimiz derdin türküsünü yapmadık." Benim de bestelerimde yaşanmışlık ve samimiyet var. Bir şey gerçekse, kalıcı oluyor. Çünkü o gerçek insanların kalbine dokunuyor. Sanatçı zaten gerçeği estetik şekilde anlatır. Yaşadıklarımdan, gördüklerimden esinlenerek beste yapıyorum” yanıtını verdi.

“TÜRKİYE'DE YAŞAYAN HERKES VATANINI KORUMAKLA YÜKÜMÜDÜR”

Gündeme dair soruları da yanıtlayan Kıraç, Kandil operasyonu hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kandil'e operasyonu kesinlikle destekliyorum; keşke 30 yıl önce yapılsaydı. Türkiye'de yaşayan herkes vatanını korumakla yükümüdür. Sadece politikacılar, yöneticiler değil; hepimiz. FETÖ'nün ordumuzu yıpratmak istemesine rağmen ordumuz hâlâ çok güçlü ve vatanımızı korumak için her türlü mücadeleyi veriyor. Afrin'e operasyon da sınırlarımızdaki terör örgütlerini temizlemek için yapıldı. Bana göre son derece önemli bir operasyondu. Türkiye olmadan bölgede hiçbir devlet kurulamaz. Amerika ve onun uşakları bölgeden tamamıyla çıkmalı. Bölgeye ancak böyle barış ve huzur gelir.”

“HER KONUDA YERLİ VE MİLLİ OLUNMALI”

Kıraç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli ve milli vurgusunun önemli olduğunu belirterek, “Her konuda yerli ve milli olunmalı. Zaten evrensellik de böyle yakalanır. Yaşadığımız coğrafyanın tüm değerlerini yaptığınız işte barındırmalısınız. Ama bunu yaparken dünyadan kopuk olunmamalı. Yaptığınız işi Türkiye ile dünyayı birleştiren bir köprü olarak görmelisiniz. Müzikte de böyle olmalı. Bu topraklarda yaşayıp da Anadolu rock değil de, Amerikanvari rock yapılıyorsa ben buna karşı çıkarım. Biz bu coğrafyada yaşıyoruz ve buranın değerlerini yansıtmalıyız müziğimizde. Ben evrenseli yakalayan, yerli ve milli müzik yapan bir müzisyen olduğumu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar