Sinan Akçıl: Vatan aşkı ölünce biter

Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl, geçen sene Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda çekilen klibinden görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Sinan Akçıl: Vatan aşkı ölünce biter
Son Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 10:44
17 Ekim 2019 Perşembe 10:34

Ünlü sanatçı Sinan Akçıl, Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda geçen sene çekilen klibini sosyal medya hesabından paylaştı.

“Seni Böyle Sevmediler” adlı şarkısının klibinde bir yüzbaşıyı canlandıran Akçıl’a çok sayıda gerçek asker eşlik etmişti.

Ünlü popçu, İçişleri Bakanlığı'na teşekkür ederek şu notu paylaştı:

“Bana bu klipte gerçek operasyon duygusunu yaşatan bu aslanlarımızın birçoğu şimdi ‘Barış Pınarı Harekatı’nda çarpışıyor, hepsine selam olsun. ‘Bu sevda bir kez gelir ölünce biter’ vatan aşkını anlatabileceğim en güzel cümle olabilir.”

Sinan Akçıl kimdir?

20 Mayıs 1982 tarihinde Hollanda’nın  Leeuwarden şehrinde doğmuştur. Aslen Çanakkale Biga’lıdır. Müzik adamı keman virtüözü ve Tekfen Filarmoni Orkestrası şefi Saim Akçıl'ın oğludur. Annesinin adı Gaye Çağlayan. Piyanist İdil Akçıl'ın (d.1977) kardeşidir. Aile 1982 yılında Hollanda’nın Leeuwarden şehrinden İstanbul’a taşınır. Anne ve babası daha sonra boşanmıştır.

Müzik hayatına 6 yaşında Kadıköy Belediye Konservatuarı Piyano Bölümü'ne girerek başladı ve eğitimini konservatuarda sürdürdü. 9 yaşında Konservatuarı bırakıp St. Benoit Fansız Lisesi'ne girdi. St. Benoit Lisesi öğrencisiyken 1995 yılında okul orkestrasında yer aldı ve aynı yıl pop dalında ilk beste ödülünü kazandı. Popüler müziği kendine daha yakın buldu ve Türk Pop Müziği'ne yeni bir soluk getireceğine inanarak bu yönde çalışmalar yaptı.

Sinan Akçıl; şimdiye kadar başta İzel Çelikgöz, Ferhat Göçer, Enbe Orkestrası, Nilüfer, Candan Erçetin, Kibariye, Petek Dinçöz, Ebru Gündeş gibi ünlü sanatçılar ile çalışmıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar