Şahan Gökbakar'dan Ekşi Sözlük engeline tepki

Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 21 Şubat 2023 tarihli kararıyla erişime engellendi. Komedyen Şahan Gökbakar, BTK'ya seslenerek "RTÜK, medya rezilliklerini görmeyip, iktidarı eleştiren hangi kanal varsa yazıyor cezayı. Nasıl, güzel mi bu düzen? Keyifler yerinde mi?" dedi.

Şahan Gökbakar'dan Ekşi Sözlük engeline tepki
Son Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 09:09
24 Şubat 2023 Cuma 09:07

Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 21 Şubat 2023 tarihli kararıyla erişime engellendi. Kullanıcılar siteye giriş yapamazken BTK’nın sorgu sayfasında, “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Komedyen Şahan Gökbakar, Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirme kararına tepki gösterdi. Gökbakar, BTK'ya seslenerek "RTÜK, medya rezilliklerini görmeyip, iktidarı eleştiren hangi kanal varsa yazıyor cezayı. Nasıl, güzel mi bu düzen? Keyifler yerinde mi?" dedi.

Gökbakar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"BTK denen kurum kafasına göre, açıklama yapmadan internet sitesi kapatıyor. İstediği zaman sebep belirtmeden Twitter ve Tiktok erişimini durduruyor. RTÜK, medya rezilliklerini görmeyip, iktidarı eleştiren hangi kanal varsa yazıyor cezayı. Nasıl, güzel mi bu düzen? Keyifler yerinde mi?

'KAPATMAK NEDİR?'

Sosyal medyada ve internette, size, değerlerinize, yaptığınız işe falan hakaret ve iftira atabilirler. Yalan yazıp lekelemeye çalışabilirler. Mahkemeye verirsiniz! Kapatmak nedir? Ayrıca, bunları bazı yanlı televizyonlar ve gazeteler de yapıyor. Daha kapatılanını görmedim, siz gördünüz mü?"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar