Kovid-19'la ilgili çarpıcı araştırma: Yüzde 20 daha az olabilirdi

Kovid-19 2019'dan bu yana hayatımızda varlığını devam ettirirken İngiltere'den konuyla ilgili çarpıcı bir araştırma geldi. 2022 yılının yaz aylarında makul sayıda doz aşı olmadıkları için koronavirüs sebebiyle 7 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ortaya ortaya çıktı.

Kovid-19'la ilgili çarpıcı araştırma: Yüzde 20 daha az olabilirdi
Son Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı 13:50
16 Ocak 2024 Salı 13:48

2019 yılında dünyada 2020 yılında ise Türkiye'de görülen Kovid-19 sebebiyle yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Konuyla ilgili olarak da 2019 yılından bu yana araştırmalar devam ediyor.

Son olarak İngiltere'de yapılan bir araştırma tüm gerçekleri ortaya koydu. İngiltere'nin tüm nüfusunu kapsayan ilk araştırmaya göre, 2022 yazında İngiltere'de 7 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldı veya önerilen sayıda aşı dozu almadıkları için hayatını kaybetti.

NTV'de yer alan habere göre; Araştırmacılar, "dönüm noktası" niteliğindeki bu çalışmanın, Kovid büyük bir sağlık tehdidi oluşturmaya devam ettiği için insanların aşı olmaya devam etmelerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirttiler.

Birleşik Krallık'taki yetişkin nüfusun yüzde 90'ından fazlası pandeminin ilk aşamalarında aşılandığı kaydedildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜZDE 20 DAHA AZ OLABİLİRDİ

Ulusal Sağlık Servisi'nden (NHS) alınan bireysel sağlık verilerinin yanı sıra modelleme yöntemini de kullanan araştırmacılar, herkesin aşılarını yaptırmış olması halinde 7.180 daha az hastaneye yatış ya da ölüm vakası yaşanacağını tahmin ediyor.

Bu da, Britanyalıların tamamen aşılanmış olması halinde, yaz boyunca Kovid nedeniyle hastaneye kaldırılan veya hayatını kaybeden 40.000 kişinin yaklaşık yüzde 20'sinin önlenebileceği anlamına gelmektedir.

Araştırmayı yürüten Health Data Research UK'in baş bilim insanı Cathie Sudlow, düzenlediği basın toplantısında sonuçların "tam ve doğru aşılanmanın bireyler ve toplum için iyi olduğunu" açıkça gösterdiğini söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar