Prof. Mehmet Ceyhan: Salgının bölgesel kararlarla yönetilemez

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, risk haritasında kırmızı kategoride bulunan İstanbul’da halı sahalar ve yüzme havuzlarının açılmasını “Salgın bölgesel kararlarla yönetilemez, okullar hariç, her önlem yurdun her noktasında uygulanmalıdır diyoruz” ifadeleriyle eleştirdi.

Prof. Mehmet Ceyhan: Salgının bölgesel kararlarla yönetilemez
Son Güncelleme: 3 Nisan 2021 Cumartesi 12:02
3 Nisan 2021 Cumartesi 11:53

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin havuzları açmasıyla ilgili kararına tepki gösterdi. Bu kararın izahının güç olduğunu söyleyen Ceyhan, “Onun için bir yıldır salgın bölgesel kararlarla yönetilemez, okullar hariç, her önlem yurdun her noktasında uygulanmalıdır diyoruz” dedi. 

İzahı güç bir durum

Bu duruma tepki gösteren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu şekilde salgınla mücadele edilemeyeceğini söyledi. Alınan kararı izahı güç olarak değerlendiren Ceyhan, “İzahı güç. İstanbul yüksek riskli kategoriden çok yüksek riskli kategoriye geçtikten sonra önlemlerin artmasını bekliyorsunuz değil mi? Risk yükselip, kırmızı renge geçtikten sonra halı sahalar ve yüzme havuzları açılıyor. Onun için bir yıldır salgın bölgesel kararlarla yönetilemez, okullar hariç, her önlem yurdun her noktasında uygulanmalıdır diyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar