DSÖ açıkladı: Kanıt yok

Dünya Sağlık Örgütü, Remdesivir'in koronavirüs (Covid-19) hastalarının hayatta kalmalarına yardımcı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını bildirdi.

DSÖ açıkladı: Kanıt yok - Sayfa 1

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılan antiviral olan Remdesivir'in Covid-19 hastalarının hayatta kalmalarına ve solunum ihtiyacına yardımcı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını bildirdi.

1 6
 
DSÖ açıkladı: Kanıt yok - Sayfa 2

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "Remdesivir, şiddetli Covid-19 vakaları için potansiyel etkili bir tedavi yöntemi olarak dünya çapında ilgi gördü ve hastanede hastaları tedavi etmek için giderek daha fazla kullanılmaktadır. Ancak klinik uygulamadaki rolü belirsizliğini koruyordu"ifadesi kullanıldı.

2 6
 
DSÖ açıkladı: Kanıt yok - Sayfa 3

Açıklamada, DSÖ'nün Covid-19 tanısı konmuş 7 bin hastaya dayandırdığı 4 farklı araştırma sonucuna göre, ilacın Kovid-19 tanısıyla hastaneye yatırılanlara tavsiye edilmediği, hastaların ne kadar hasta olduklarına bakılmaksızın, hayatta kalmalarına ve solunum ihtiyacına yardımcı olduğuna dair de hiçbir kanıt bulunamadığı kaydedildi.

3 6
 
DSÖ açıkladı: Kanıt yok - Sayfa 4

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, 16 Ekim'de yaptığı açıklamada, "Remdesivir" adlı antiviral ilaç, hidroksiklorokin ve AIDS tedavisinde kullanılan lopinavir/ritonavir bileşiminin, Covid-19 kaynaklı ölümler ve hastanede kalış süreleri üzerinde çok az etkisi olduğunun veya hiç etkisi olmadığının ortaya çıktığını belirtmişti.

4 6