Çin'de yoğun bakım üniteleri doldu taştı! Kabus geri mi dönüyor?

Ülke genelindeki protestolarının ardından 'sıfır vaka' politikasında gevşemeye giden Çin'de koronavirüse yakalananlarının artmasından dolayı yoğun bakım üniteleri doldu taştı.

Çin'de yoğun bakım üniteleri doldu taştı! Kabus geri mi dönüyor?
Son Güncelleme: 24 Aralık 2022 Cumartesi 09:12
24 Aralık 2022 Cumartesi 09:10

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle 'sıfır vaka' politikasında gevşemeye giden Çin'de hastaneye başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Ülkede bazı hastanelerde yoğun bakım üniteleri doldu.

Sağlık çalışanları yoğun talebe yetişmek için mücadele ediyor.

Toplum bağışıklığının olmaması nedeniyle Çin'de vaka artışı küresel endişeleri artırdı. Çin devlet televizyonu başkent Pekin'deki hastanelerin yoğun bakım servislerindeki kalabalığın görüntülerini yayınladı. Özellikle ateşli hastaların acil servisleri doldurduğu belirtiliyor.

Acil servislerde baskının azaltılabilmesi için bazı birimler kritik durumdaki hastaların tedavisine ayrıldı. Şangay'da ise kentin 25 milyon nüfusunun yarısının gelecek hafta sonuna kadar enfekte olması bekleniyor.

VAKA SAYISINDAKİ ANİ ARTIŞ, İLAÇ STOKLARINDA DA AZALMAYA YOL AÇTI

Çin'de son iki hafta içinde yeni vaka sayısındaki ani artış, ilaç stoklarında da azalmaya yol açtı. Çoğu eczanede ilaç kalmayınca halk çareyi ilaçlarını paylaşmakta buldu. Pekin sakinlerinin ilaçlarını, ihtiyacı olanlarla paylaşmak için mesajlaşma uygulamalarını kullandıkları bildirildi. İlaç firmalarının stokları artırmak için ekstra çalıştığı belirtiliyor.

CAN KAYBI 1 MİLYONU GEÇEBİLİR

Pekin yönetimi son olarak 2 bin 966 yeni vaka bildirdi. Özellikle yaşlı nüfusta aşılama oranının düşük olması nedeniyle gelecek yıl Çin'de koronavirüs kaynaklı can kaybının bir milyonu geçeceği tahmin ediliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar