Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler cevap verdi! Zorunlu askerlik kalkıyor mu?

EFES-2024 Tatbikatı'nda açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler zorunlu askerlik uygulamasının da devam edeceğini söyleyerek "Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik şeklindedir." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler cevap verdi! Zorunlu askerlik kalkıyor mu?
Son Güncelleme: 1 Haziran 2024 Cumartesi 14:33
1 Haziran 2024 Cumartesi 14:30

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 45 ülke ve yaklaşık 11 bin personelin katılımıyla gerçekleştirilen 'EFES-2024 Tatbikatı' sırasında gazetecilerle bir araya geldi.

Güler, bölgenin en büyük "Birleşik Müşterek Tatbikatı" olan EFES-2024'ün katılımcılar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Böylesine kapsamlı ve fiili atış içeren bir tatbikata katılma imkanı, ne bölgemizde ne de Avrupa'da sıkça bulunabiliyor. Bu sebeple her yıl katılımcı ülke sayısı artıyor," şeklinde konuştu.

ZORUNLU ASKERLİK KALKACAK MI?

Türkiye'de profesyonel askerliğe geçiş olup olmayacağına dair bir soruyu yanıtlayan bakan Güler, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vatan savunmasında görev almalarının zorunlu olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik şeklindedir," dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar