Zelenski, Putin'in nükleer tehdidiyle ilgili konuştu: Blöf yaptığını düşünmüyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'in nükleer silah tehdidiyle ilgili dün konuştu. Zelenski, ABD'de yayımlanan CBS News' yaptığı açıklamada "Putin'in blöf yaptığını düşünmüyorum" dedi.

Zelenski, Putin'in nükleer tehdidiyle ilgili konuştu: Blöf yaptığını düşünmüyorum
Son Güncelleme: 26 Eylül 2022 Pazartesi 14:43
26 Eylül 2022 Pazartesi 14:40

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer tehdit konusunda "blöf" yapmadığını düşündüğünü söyledi. 

Devlet Başkanı Zelenski, ABD'nin CBS kanalında Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline dair açıklamalar yaptı. Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'da işgal ettiği bölgeleri referandumlar yoluyla ilhak etmesinin diplomatik müzakereleri imkansız hale getireceğini söyledi. Devlet Başkanı, "O (Putin) çok iyi biliyor. Bu konu hakkında herkesin önünde de konuştum. Putin, bu savaşı bitirmeyeceğini bize söylüyor. Bence olan bu" ifadelerini kullandı.

Zelenski, Putin'in Batılı devletlerin Rusya'ya nükleer tehditte bulunduğunu öne sürdükten sonra "Karşılık verecek çok silahımız var. Blöf yapmıyorum" açıklamasıyla ilgili "Belki dün blöf yapıyordu. Ama, şu anda gerçek olabilir. Dünyayı korkutmak istiyor. Bunlar, nükleer şantajın ilk adımları. Bence blöf yapmıyor" değerlendirmesini yaptı.

"İsrail bize hiçbir şey vermedi"

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini sürdüreceğini belirten Devlet Başkanı, "Korkmuyoruz. Savaşacağız ve teslim olmayacağız. Demokrasinin geleceği ve açık dünya için canımızı vereceğiz" dedi.

Zelenski, Fransız gazetecilerle bir araya geldiği konuşmasında ise İsrail'i eleştirdi. Ukrayna Devlet Başkanı, "İsrail'e ne oldu bilmiyorum. Dürüst olmak gerekirse, şok içerisindeyim çünkü niye bize hava savunma sistemi veremediler anlamadım. İsrail bize hiçbir şey vermedi. Onların, Suriye nedeniyle Rusya ile zor bir durumda olduğunu anlıyorum" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar