için kaldı

Miçotakis’ten Türkçe tweet: Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar

Hatay’da arama ve kurtarma çalışmalarına katılan Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi (EMAK), altı yaşındaki bir kız çocuğunu enkaz altından kurtardı. Yunan ekibinin sevinci kameralara yansırken Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de konuya dair bir açıklama yaptı: “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar.”

Miçotakis’ten Türkçe tweet: Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar
Son Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 08:17
8 Şubat 2023 Çarşamba 08:14

Türkiye, bir kez daha deprem gerçeği ile yüzleşti. Depremin ardından çok sayıda ülke Türkiye’ye yardım ekibi gönderdi. O ülkelerden biri de Yunanistan. Atina, C-130 askeri nakliye uçağı, 21 itfaiye ve enkaz kurtarma komandosu, iki enkaz kurtarma köpeği, beş doktor ve sismolog Efthimios Lekkas’ı, arama ve kurtarma çalışmalarına katılması için deprem bölgesine gönderdi.

Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi’nin (EMAK), Hatay’ın İskenderun ilçesindeki çalışmaları sonucunda bugün altı yaşında bir kız çocuğu ile 50 yaşındaki babasını enkazdan sağ çıkardı. Çocuğu sedyeyle çıkaran Yunan ekibi, bölgedeki yurttaşların alkışlarıyla karşılandı. Yunan ekibinin sevinci de kameralara yansıdı, görüntüler sosyal medyada yayıldı.

Miçotakis’ten Türkçe tweet: “Yunanlar ve Türkler yan yana”

Bu görüntülerin ardından Yunanistan’dan çok sayıda kişi, sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarında Türkiye’ye “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Twitter hesabından Türkçe bir tweet paylaştı. Kurtarma ekiplerinin gösterdiği çabadan ötürü minnettar olduklarını belirten Miçotakis, “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız” diye yazdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar