Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye çıkışı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile Yunanistan'ın arasındaki sorunların çözümü için seçimleri işaret etti. Dendias, "Türkiye'deki seçimlerden sonra, Türkiye ile olan tek ikili anlaşmazlığımızı her zaman Uluslararası Deniz Hukuku temelinde müzakere edebileceğimizi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye çıkışı
Son Güncelleme: 12 Kasım 2022 Cumartesi 13:57
12 Kasım 2022 Cumartesi 13:55

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Lübnanlı mevkidaşı Abdullah Bou Habib ile bir araya geldi. İkili görüşmede bölgesel konular üzerine değerlendirmelerde bulunan Dendias'ın Türkiye'yle ilgili kullandığı ifadeler dikkat çekti.

TÜRKİYE'YE MÜNHASIR EKONOMİK BÖLGE MESAJI

Libya'da "yeni bir hükümetin seçilmesinin" ardından Yunanistan'ın Libya ile münhasır ekonomik bölgelerin sınırlarının belirlenmesini "dört gözle" beklediğini söyleyen Dendias, "Bu, başka bir istikrar üçgeni yaratacaktır: Doğu Akdeniz'de Yunanistan, Mısır, Libya... Ve bu örneğin komşu Türkiye'ye de genişletilmesini istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ SEÇİMLERDEN SONRA ANLAŞMAZLIĞI MÜZAKERE EDEBİLİRİZ"

Dendias, Türkiye ile tek ihtilafın deniz yetki alanlarının sınırlandırılması olduğunu iddia ederken, sorunların çözümü için seçimlerden sonrasını işaret etti. Yunan Dışişleri Bakanı, "Türkiye'deki seçimlerden sonra, Türkiye ile olan tek ikili anlaşmazlığımızı her zaman Uluslararası Deniz Hukuku temelinde müzakere edebileceğimizi umuyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE PROVOKASYON PEŞİNDE KOŞUYOR"

Dendias, Türkiye'nin "provokasyon peşinde koşup uluslararası hukukla hiçbir ilgisi olmayan pozisyonları dayatmaya çalışarak, Türk hükümeti ile Trablus hükümeti arasındaki son geçersiz, yasadışı, var olmayan hidrokarbon kullanım mutabakatı gibi coğrafyayı ve basit sağduyuyu göz ardı eden çözümler arayarak" tam tersi yönde hareket ettiğini ileri sürdü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar