Yıllarca çocukları korkutup tecavüz etti!

Tunceli'de yıllarca çocuklara cinsel istismarda bulunup görüntülerini kaydeden H.Y., korucu olmak için başvurunca hakkında güvenlik soruşturması başlatıldı. Soruşturma sonucu H.Y.'nin en az 5 çocuğu istismar ettiği saptanınca tutuklandı.

Yıllarca çocukları korkutup tecavüz etti!
Son Güncelleme: 10 Ocak 2020 Cuma 10:24
10 Ocak 2020 Cuma 10:21

Tunceli Pertek’te halkın infiale kapılmasına yol açan istismar olayının içyüzüne Hürriyet'ten İsmail Saymaz ulaştı.

Telefon tamir dükkânı ve bilgisayar oyun salonu işleten H.Y. korucu olmak için jandarmaya başvurdu. Jandarma ekipleri H.Y. hakkında güvenlik soruşturması yaparken, lise öğrencisi M.H. adlı bir çocuk, H.Y.’ye ait güvenlik kamerası kayıtlarını güvenlik güçlerine verdi.

Tehdit için kullandı

Kayıtta, H.Y.’nin E. adlı çocukla işyerinde cinsel ilişkiye girdiği görülüyordu. H.Y.’nin kayıtları bilgisayarında sakladığı ve çocukları cinsel ilişkiye zorlamak amacıyla tehdit için kullandığı saptandı.

“Kameradan gördüm”

Ardından 16 yaşındaki M.H.’nin ifadesi alındı. M.H., 4-5 yıl önce bilgisayar oyunu oynamak için H.Y.’nin dükkânına gittiğini ve zamanla H.Y.’nin teklifi ile dükkânda çalışmaya başladığını kaydetti. M.H., ilerleyen günlerde bu kişi tarafından tecavüze uğradığını söyledi.

Geçen yaz dükkâna E.C.K. adlı sınıf arkadaşının geldiğini belirten M.H., şöyle devam etti:

“İşyerinin arka tarafındaki teknik servis bölümünden seslerin geldiğini fark ettim. Güvenlik kamerasının kayıtlarına baktım. H.Y.’yi E.C.K.’yi öpmeye çalışırken gördüm. E.C.K. içine kapanıktı. Son zamanlarda kötü olduğunu görünce ne olduğunu sordum. Kendisine H.Y.’nin tecavüz ettiğini söyledi.”

Çocukları tehdit etti

M.H. dükkâna E. adlı bir başka arkadaşının gelip gittiği söyledi. H.Y.’nin kendisine şantaj yaparak “Elimde videoların var, her tarafa yayarım” diye tehdit ettiğini savunan M.H., bunun üzerine E. ile cinsel ilişkiye girdiğini ve üçlü ilişki yaşadıklarını savundu.

M.H., “Beni ve ailemi öldürmekle tehdit edince korktum ve cinsel ilişkiye girdim” dedi. M.H. ayrıca, M. adlı bir ortaokul öğrencisinin H.Y. tarafından istismar edildiğini, O.’nun da dükkânın müdavimleri arasında olduğunu savundu. M.H., “H.Y. tecavüz ettiği veya birlikte olduğunda para veriyordu” dedi. H.Y. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar