Yıldırım: Hakkari'den söylüyorum, terörün kökünü kazıyacağız

Hakkari’de düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Yıldırım, “Hakkari'den söylüyorum; bu toprakların hiçbir karışında alçak terör olmayacak, bunların tamamının kökünü kazıyacağız ” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Hakkari'den söylüyorum, terörün kökünü kazıyacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
5 Haziran 2018 Salı 15:23

Başbakan Binali Yıldırım Hakkari’de düzenlenen mitingde konuştu. Anadolu toprağının hiçbir karışında terör olmayacak diyen Yıldırım, “Hakkari’den sesleniyorum terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız” dedi

Başbakan Yıldırım, “PKK 'Ben Kürt kardeşlerimin hakkını arıyorum' diyor. Sen onları dağa çıkararak, ellerine silah vererek mi arıyorsun. Gözünü kırpmadan insanları öldürerek mi hak arıyorsunuz. Sivil asker polis demeden saldırtanlar bu ülkeye en büyük zararı veriyor. Bu bölgenin çocukları cahil kalsın diye yaptığınız iş bundan başka bir şey değil. Yolları tünelleri patlatan, iş makinalarını yakan bunlar değil mi?” ifadelerini kullandı.

Yıldırım kimseni Kürtlere bir şey yapamayacağını, insanların AK Parti iktidara gelmeden önce Kürtçe konuşamadığını şimdi ise TRT Kürdi kanalının olduğunu, üniversitelerde Kürtçe öğretildiğini söyledi.

ABD’nin Avrupa’nın Kürtlere devlet kuralım dediğini belirten Yıldırım, “Kürtlerin toprakları Anadolu toprakları siz başka kapıya gidin. Siz burada 1000 yıldır varsınız. Biz buralarda her türlü mücadeleyi birlikte verdik. Bu ülkenin her bir insanı başımızın tacıdır. Kimse etnik kökeni sebebiyle bu ülkede baskı görmesin, haksızlığa uğramasın istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar