Yeni dönemin ilk krizi

Geçtiğimiz günlerde ettiği yeminle ABD Başkanlığı görevini Donald Trump'tan devralan Joe Biden, Rusya ile ilk krizini yaşadı. Moskova, ülkedeki protestolardan ABD'yi sorumlu tuttu.

Yeni dönemin ilk krizi
Son Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 08:04
25 Ocak 2021 Pazartesi 08:04

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, Rus haber ajansına verdiği röportajda Navalny destekçilerinin sokağa dökülmesine ilişkin, "Elbette bu eylemler uygunsuz. Ve tabii ki dolaylı olarak, iç işlerimizde kesinlikle bir müdahale söz konusudur" açıklamalarına yer verdi.

ABD'li diplomatlardan izahat istendi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova da dün erken saatlerde Moskova'daki ABD Büyükelçiliği'nin Amerikan vatandaşlarına Navalny destekçileri tarafından gerçekleştirilen protestosunun gerçekleştiği lokasyonlarda bulunmaması gerektiği yönünde uyarının içişlerine müdahale olduğunu ifade etti. Zakharova, ABD'li diplomatlardan izahat istediklerini de sözlerine ekledi.

Navalny'nin tutuklanmasına protesto


Gözaltında bulunan Aleksey Navalny'nin serbest bırakılmasını isteyen eylemciler, Rusya'nın Krasnoyarsk, St Petersburg, Tomsk, Vladivostok ve Omsk kentlerinde protesto düzenledi. Başkent Moskova'daki gösteride 3 binden fazla kişi yer aldı.

Polis göstericilere yönelik zaman zaman sert müdahalelerde bulunurken, ülke çapındaki gösterilerde çok sayıda kişi de gözaltına alınmıştı.


Öte yandan muhalif lider Instagram hesabından avukatı aracılığıyla bir mesaj paylaştı. 

Navalni'nin mesajında "Her ihtimale karşı, kendimi asmak, kesmek gibi bir planım olmadığını duyurmak istiyorum. Her gün merdivenleri dikkatle kullanıyorum. Her gün kan basıncımı ölçüyorlar. Hapishanenin dışında bir sürü iyi insan olduğunu ve yardımın geleceğini biliyorum" ifadeleri yer aldı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar