Yarısı Bizden” kampanyasına başvuru sayısı açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, İstanbul Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısına katıldı.

Yarısı Bizden” kampanyasına başvuru sayısı açıklandı
Son Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 23:12
5 Mayıs 2023 Cuma 23:10

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi mahallesinde, hangi caddesinde olursa olsun tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız.” dedi.

Bakan Murat Kurum, İstanbul Kadıköy’de Hasanpaşa Cami’sinde cuma namazı sonrasında, cami cemaatiyle bir araya geldi. Yoğun ilgi ile karşılaşan Bakan Kurum, daha sonra Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’na katıldı. Bakan Kurum, alanda yaptığı konuşmasına, “İstanbul'a hizmet etmek tarihimize, geleceğimize hizmet etmek demektir.” diyerek başladı.

“Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi mahallesinde, hangi caddesinde olursa olsun tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız”

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonra 50 bin 400 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “Biz başka analar ağlamasın istemiyoruz, başka ocaklara ateş düşsün istemiyoruz. Bu anlayışla İstanbul'da 1,5 milyon konutluk büyük dönüşüm diyoruz. ‘Yarısı Bizden’, ‘Yarısı Devletimizden diyoruz. İstanbullu kardeşlerimiz için, Kadıköylüler için 500 Anadolu yakasında, 500 bini Avrupa yakasında ve 500 bini de yerinde olmak üzere vatandaşlarımızın rızası çerçevesiyle İstanbul'da dönüşümü başlattık. Daha da güçlü iradeyi İstanbul'un 39 ilçesinde vatandaşlarımızla birlikte el ele veriyoruz ve yerinde dönüşüm diyoruz. Bugün itibariyle İstanbul’umuzda 100 yılın dönüşümüne başvuru sayımız ne oldu biliyor musunuz; tam 529 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. Kadıköylü kardeşlerimizin de bu kampanyaya yoğun bir teveccühü var. Sizlere, Kadıköylü kardeşlerimize sözümüzdür. Yavrularımıza, evlatlarımıza, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sözümüzdür. Bu şehirde hiçbir vatandaşımız güvensiz evlerde oturmayacak. Yine sözümüzdür. Bu şehrin hangi ilçesinde, hangi mahallesinde, hangi caddesinde olursa olsun tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.diye konuştu.

 

“Hızlı bir şekilde el ele verdik, vatandaşlarımızla birlikte 12 bin konutumuzun inşaatına başladık. Bu, Kadıköy'ün tarihinde en büyük dönüşümdür, en büyük inşa faaliyetidir”

İstanbul’un dört bir yanında aynı gelişmişlik seviyesini yakalamak ve aynı hizmetleri götürmek adına çalıştıklarını vurgulayan Bakan Kurum, “Biz Kadıköy’ümüzde de bu anlayışla, bu bilinçte, bu sorumlulukla çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Emin olun yıllardır çözülemeyen, kangrene dönen işte Fikirtepe'miz. Fikirtepe’mize geldik, söz verdik, sözümüzü tuttuk mu? Tutuk. Fikirtepe'de Emlak Konut eliyle 60 bin vatandaşımızın hayatını değiştirecek bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Yeni Fikirtepe diyerek bakın işte inşaatlarımız harıl harıl çalışıyor 12 bin konut inşa ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 17 Nisan'da 1.648 konutumuzun anahtarlarını verdik. Tüm konutlarımızı da aynı hız ve anlayışla en geç 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 12 bin konut. İşte başladığımız sürece siz biliyorsunuz. Hızlı bir şekilde el ele verdik, vatandaşlarımızla birlikte 12 bin konutumuzun inşaatına başladık. Bu, Kadıköy'ün tarihinde en büyük dönüşümdür, en büyük inşafaaliyetidir.” ifadelerine yer verdi.

 

Herkesin haklarını koruyacağız, burada inşa ettiğimiz konutları 2024'ün Temmuz ayına kadar bitirip teslim edeceğiz”

Bakan Kurum, konuşmasında Kadıköy ile ilgili müjdelerini şu şekilde sıraladı:

Şimdi Fikirtepe'de devam eden 1. etaptaki vatandaşlarımızın haklarına isabet eden konutların hangileri olduğunu bu önümüzdeki hafta vatandaşlarımıza konutlarımızı, oradaki hangi kattaysa, hangi dairedeyse bu çalışmalarımızı tamamlıyoruz ve buradan Kadıköylü kardeşlerimize söz veriyoruz, kimse mağdur olmayacak. Herkesin haklarını koruyacağız. Burada inşa ettiğimiz konutları 2024'ün Temmuz ayına kadar bitirip teslim edeceğiz.

“2. 3. etapta 10 bin hak sahibi vatandaşımızı ilgilendiren 380 bin metrekare alanda dönüşümü başlatıyoruz”

Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 17 Nisan'da 1. etapta 1.648 konutumuzu biliyorsunuz coşkuyla teslim ettik. 2. 3.etapta 10 bin hak sahibi vatandaşımızı ilgilendiren 380 bin metrekare alanda dönüşümü başlatıyoruz. Sözümüzü vermiştik, ve çalışmalarımızı orada arkadaşlarımız ekiplerimiz başlattı. Nasıl Fikirtepe’de birinci etabı yaptıysak, sözümüzü tuttuysak, tüm etaplarla da yine aynı anlayışla vatandaşlarımızla birlikte el ele vereceğiz, ikinci etabımızı da, üçüncü etabımızı da dönüştüreceğiz ve buradaki konutlarımızı da Emlak Konut eliyle yapacağız.

“Burada oturan kardeşlerimize bu yıl sonuna kadar tahliye için süre vereceğiz, bu süreçte vatandaşlarımıza hem kira yardımı, hem de taşınma yardımı yapacağız”

Üçüncüsü; yine Fikirtepe'de 2. ve 3. etapta kentsel dönüşüm için proje çalışmalarımızı başlattık. Buradaki tüm süreci de şeffaf bir şekilde yürüteceğiz. Burada oturan kardeşlerimize Bu yıl sonuna kadar tahliye için süre vereceğiz. Bu süreçte vatandaşlarımıza hem kira yardımı, hem de taşınma yardımı yapacağız. Vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde birinci etapta tamamladığımız rezerv konutlardan veya eş değer şerefiyeli alanlardan trampa ve takas hakkı da vereceğiz.

Fikirtepe’de Obaköy ve Haldız projelerinde Emlak Konut eliyle Bakanlık olarak biz yapacağız, tabelayı oraya dikeceğiz, vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz”

Dördüncüsü; Fikirtepe'de birinci etapta yer alan, kangren haline gelmiş, tabii bu sürece vatandaşlarımız iyi niyetlerle başladılar, kentsel dönüşüm için, orada vatandaşlarımız kendi sağlam, güvenli konutlarını yapmak için. Ancak gelinen süreçte inşaatı yarım kalmış Haldız ve Obaköy projelerimiz var. Burada vatandaşlarımızı biz mağdur etmedik. Bunun altını çiziyorum. İyi niyetle başladıkları bir süreç. Maalesef bugün istedikleri gibi tamamlanmadı. Projelerini nasıl birinci etapta devletimiz Emlak Konut eliyle yaptıysa, Obaköy ve Haldız projelerinde Emlak Konut eliyle bakanlık olarak biz yapacağız. Tabelayı oraya dikeceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz, mağduriyetini gidereceğiz, kardeşlerimize yeni evlerini biz vereceğiz biz. Beşinci seçimden önce tabelayı oraya dikeceğiz. Arkadaşlar tabela haftaya oraya dikilsin.

“Hasanpaşa Mahallemizde de tıpkı İstanbul'umuzun diğer alanlarında olduğu gibi hak sahibi kardeşlerimizi mağdur etmemek, haklarını almalarını sağlamak için de düzenleme yapacağız”

Beşincisi; bak Mahallesi'nde 37 parselde vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını biliyoruz. Kadıköy Belediyesi’nin maalesef mağdur olan oradaki vatandaşlarımıza yer göstermesi gerektiğini söyledik. Ancak bu güne kadar göstermediler. Tapu tahsis belgesi olan vatandaşlarımıza Kadıköy Belediyesi tarafından hiçbir yer gösterilmemesine rağmen gelinen süreçte vatandaşlarımız bu mağduriyeti mahkemelere taşıdı. Hasanpaşa Mahallemizde de tıpkı İstanbul'umuzun diğer alanlarında olduğu gibi hak sahibi kardeşlerimizi mağdur etmemek, haklarını almalarını sağlamak için de düzenleme yapacağız ve vatandaşlarımıza tapu tahsis belgeli kardeşlerimize tapularını kavuşturacağız.

“Biz de bu alanda kentsel dönüşümü hızlandırmak için vatandaşlarımızın vergi, resim, harç gibi muafiyetlerden faydalanmasını sağlayacağız”

Altıncısı; bu da Kadıköylü kardeşlerimiz için önemli. Hasanpaşa Mahallemiz. Büyük bir kısmının 50 yaşını geçmiş yapılar olduğunu biliyoruz. Burada eski bir mahallemiz, güzel bir mahallemiz. Ancak yapılar yaklaşık 50 yıllık. Vatandaşımızın bizden kentsel dönüşüm talepleri var. Biz de bu alanda kentsel dönüşümü hızlandırmak için vatandaşlarımızın vergi, resim, harç gibi muafiyetlerden faydalanmasını sağlayacağız.

“Rezerv alan ilanıyla birlikte yeni imar planımızı hazırlayacağız ve vatandaşlarımızın ada bazında yerinde uygulama yapabilmesinin önünü açacağız”

İmarla ilgili problemlerini çözmek, hem de bu muafiyetleri alabilmeleri için öncelikle Hasanpaşa'daki bu mahallemizdedönüşüm alanını rezerv alan İlan ediyoruz. Orada vatandaşlarımızın talepleri var. Sayın başkanım da ilettiler. Diyorlar ki; ‘Sayın Bakanım orada böyle ufak bir imar artışı olursa eğer, o imarı artışıyla Kadıköy'deki kardeşlerimiz en azından daha rahat bir şekilde dönüşümü yaparlar’. Konuştuk arkadaşlarla, değerlendirdik. Hasanpaşa Mahallemizdeki rezerv alan inşası için, orada konutların dönüşümü için vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda o alanda dönüşümün önünü açabilmek için imar artışını da inşallah yapacağız. Makul bir seviyede. Zannedersem 1-2 kat talepleri var. O talepler doğrultusunda vatandaşlarımızla görüşeceğiz, rezerv alan ilanıyla birlikte yeni imar planımızı hazırlayacağız ve vatandaşlarımızın ada bazında yerinde uygulama yapabilmesinin önünü açacağız. Ve inşallah orada vatandaşım ister kendisi, isterse bizlerle birlikte dönüşümü yapıp, güvenli evlerine kavuşacak. Tüm projelerimiz, yatırımlarımız, çalışmalarımız Kadıköy'ümüzün güzel insanları için hayırlı olsun diyorum, İstanbul'umuz için hayırlı olsun diyorum.

“Bizim icraatlerimizin uzandığı noktaya onların hayalleri bile uzanamaz hayalleri, vazifeli olduğu yerlere uğramayanların İstanbul'da neler yapılabileceğini görmeleri mümkün değil”

Bakan Kurum, bugüne kadar inşa ettiklerini ve inşa etmeye devam edeceklerinin altını çizerek, “Bu millete vazifesini yapmayanlar, verdiği sözleri tutmayanlar ne diyor ama biliyor musunuz? ‘Nasıl yapacaksın 1,5 bir buçuk milyon konutu. Nasıl taşıyacaksın insanları?’ Peki biz hep ne diyoruz? Bizim icraatlerimizin uzandığı noktaya onların hayalleri bile uzanamaz hayalleri. Vazifeli olduğu yerlere uğramayanların İstanbul'da neler yapılabileceğini görmeleri mümkün değil. Burada yoklar. Geldiler mi buraya? Fikirtepe'nin, Hasanpaşa'nın bir sorunu var mı? bu sorunu biz nasıl çözebiliriz?’ diye sizi dinlediler mi? Dinlemezler. Çünkü onlar ancak meydanlarda boş vaat vermeyi bilirler. Sadece boş vaat. Biz bunların yapamaz dediği her projeyi bugüne kadar hamdolsun milletimizin desteğiyle yaptık.” şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar