için kaldı

Muğla'da orman yangını çıkaran sanığın ifadesi ortaya çıktı: Yangını uzaktan izleyerek video çekmiş

Muğla'da orman yangını çıkardığı için gözaltına alınan ve 1 hektar ormanın kül olmasına neden olan Mehmet Y.'nin ifadesi ortaya çıktı. Mehmet Y., ifadesinde, "Korktum ve motosikletime binerek okulun bahçesine gittim. Yangını uzaktan izleyerek, cep telefonuyla video çektim" dedi.

Muğla'da orman yangını çıkaran sanığın ifadesi ortaya çıktı: Yangını uzaktan izleyerek video çekmiş
Son Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 13:47
27 Eylül 2022 Salı 13:44

Muğla'nın Ula ilçesi Kızılyaka Mahallesi'nde kızılçam ağaçlarının olduğu ormanda, 22 Eylül günü akşam saatlerinde yangın çıkmıştı. Yangını gören mahallelinin ihbarının ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 arazöz, 3 ilk müdahale aracı ve 4 itfaiye aracı ile ekipler, yangına müdahale etti.

Alevler, yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alınarak söndürüldü. İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), bölgeden motosikletle kaçan M.Y.'yi, okulun bahçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Alevleri söndürmeye çalışırken sağ kolunda yanıklar oluşan M.Y., jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"YANGINI UZAKTAN İZLEYEREK, CEP TELEFONUYLA VİDEO ÇEKTİM"

M.Y., jandarmadaki ifadesinde ise "Tavuklarımı toparlamaya çalışıyordum. Elimde bulunan sigara izmaritini yere attım. 3-4 dakika içinde yangın çıktı. Söndürmeye çalıştım ancak başarılı olamadım. Ne yapacağımı bilemedim. Korktum ve motosikletime binerek okulun bahçesine gittim. Yangını uzaktan izleyerek, cep telefonuyla video çektim. Kasıtlı hiçbir şey yapmadım" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar