Rusya-Ukrayna savaşında kritik karar: Wagner, Bahmut'tan çekiliyor

Rusya-Ukrayna cephesinde tansiyon zirveye ulaşırken bugün kritik bir hamle geldi. Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Prigojin, mühimmat verilmemesi nedeniyle 10 Mayıs’ta Bahmut’tan çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşında kritik karar: Wagner, Bahmut'tan çekiliyor
Son Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 13:38
5 Mayıs 2023 Cuma 13:22

Rusya-Ukrayna savaşında kritik bir hamleye imza atıldı. Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Prigojin, mühimmat verilmemesi nedeniyle 10 Mayıs’ta Bahmut’tan çekilme kararı aldıklarını açıkladı. 

MÜHİMMAT NEREDE DİYE SORMUŞTU 

Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, mühimmat verilmediği için öldürüldüklerini belirttiği savaşçıların görüntüsünü yayımlayıp Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov’a bağırarak mühimmatın nerede olduğunu sormuştu. 

"Kremlin'in aşçısı" olarak da tanınan Prigojin, kendisine ait "Konkord" adlı şirketin sosyal medya hesabı üzerinden Ukrayna’daki savaşta yaşadıkları mühimmat sorunuyla ilgili video yayınladı. Gece yayınlanan videoda kısa süre önce öldürülmüş Wagner savaşçılarının cansız bedenlerini gösteren Prigojin, bu savaşçıların birilerinin çocukları ve birilerinin babaları olduğunu belirtti. Savaşçıların mühimmat yetersizliğinden öldürüldüğüne dikkati çeken Prigojin, mühimmat vermeyenlerin “cehennemde yanacaklarını” dile getirdi. 

Prigojin, bağırarak sinirli şekilde yaptığı konuşmada, “Bizim yüzde 70 oranında mühimmatımız yetmiyor. Şoygu! Gerasimov! Nerede mühimmatlar? Bakın bunlara (yerdeki cesetlere)!” dedi. 

"ZENGİN KULÜPLERİNDE OTURUP KEYİFLERİNE GÖRE SAVAŞIN KADERİNİ BELİRLİYORLAR" 

Kendilerine mühimmat vermeyenlerin zengin kulüplerinde oturduklarını, keyiflerine göre savaşçılarının kaderlerini belirlediklerini öne süren Prigojin, depolarda var olan mühimmatın Wagner’e gerektiği kadar verilmesi halinde kayıplarının 5 kat daha az olacağını savundu. Prigojin, “(Savaşçılar) buraya gönüllü geldiler ve ölüyorlar” ifadesini kullandı. 

Şubat ayından bu yana Prigojin, "kendilerine artık mühimmat temin edilmediğini" ileri sürerek, Rusya Savunma Bakanlığından destek istiyordu. 

Prigojin, Rus ordusundan gereken mühimmatın kendilerine verilmemesi halinde Ukrayna askerleri ile çatıştıkları Bahmut’tan savaşçıların bir bölümünü çekeceklerini söylemişti. 

ŞUBAT AYINDAN BU YANA DESTEK İSTİYORDU 

Şubat ayından bu yana, Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Prigojin "kendilerine artık mühimmat temin edilmediğini" ileri sürerek, Rusya Savunma Bakanlığından destek istiyordu. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar