Uzaktan muayene dönemi bugün başlıyor! Artık hastaneye gitmeye gerek kalmayacak!

Türkiye'de sağlık hizmetlerine yeni bir dönem bugün itibariyle başlıyor. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile vatandaşlar artık hastaneye gitmeden uzaktan muayene olabilecek. E-nabız üzerinden yapılacak muayene sonrası doktorlar da e-reçete üzerinden ilaç yazabilecek. Peki bu yeni uygulama nasıl olacak ve uzaktan muayene için randevu nasıl alınacak? İşte detaylar...

Uzaktan muayene dönemi bugün başlıyor! Artık hastaneye gitmeye gerek kalmayacak!
Son Güncelleme: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:28
22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:26

Devlet hastaneleri (özel ve eğitim hastaneleri hariç) kapsamında, hastalar artık e-nabız üzerinden online randevu alarak uzman doktorlarla görüntülü ve sesli olarak muayene olabilecekler. Muayene sonrası doktorlar, e-reçete ile ilaç yazabilecek ve hatta rapor düzenleyebilecekler. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise muayene bedelini karşılayacak.

ONLİNE MUAYENE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Uzaktan muayene için randevu almak oldukça kolay. Hastalar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) online olarak randevularını oluşturabilecekler.

10 GÜN ŞARTINA DİKKAT

Yeni düzenlemenin dikkat çeken bir detayı ise 10 gün şartı. SGK, aynı hastanedeki aynı bölüm için 10 gün içinde alınacak randevuları karşılamayacak. Bu kuralın, hastanın aynı sağlık sorunuyla ilgili kısa sürede tekrar randevu almamasını ve gereksiz yükü önlemeyi amaçladığı düşünülüyor.

YÜZ YÜZE MUAYENE ÖNERİSİ

Uzaktan sağlık hizmeti alan hastaya, doktor tarafından gerekli görüldüğü takdirde yüz yüze muayene önerisi de yapılacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar