Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenleme yolda: Ünlülere tıbbi ürün tanıtım yasağı

Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), beşerî tıbbi ürünlerin ve özel tıbbi amaçlı gıdaların tanıtım faaliyetlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye gidiyor. Ürün tanıtımında ünlü isimler yer alamayacak ve sağlık mensupları izin almadan tanıtımlarda rol alamayacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni düzenleme yolda: Ünlülere tıbbi ürün tanıtım yasağı
Son Güncelleme: 1 Haziran 2024 Cumartesi 13:36
1 Haziran 2024 Cumartesi 13:35

Sağlık Bakanlığı tarafından tıbbi amaçlı ürünler ve gıdaların tanıtımı için yeni bir düzenleme geliyor. Ürün tanıtımlarında, ürün kullanımını gereksiz yönde teşvik edecek veya beklenmeyen riskli durumlara neden olabilecek yanıltıcı, abartılı ya da doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler yer almayacak.

Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre, taslak çalışmada hâlihazırda hekim, diş hekimi ve eczacılara yapılabilen tanıtım ve dağıtılabilen ürünler, özel tıbbi amaçlı gıdalarla sınırlı olmak kaydıyla diyetisyenlere yönelik de gerçekleştirilebilecek. Söz konusu meslek gruplarına yapılan ziyaretler, artık elektronik ortamda da yapılabilecek. Ürün tanıtım temsilcileri, bu meslek grupları haricindeki sağlık meslek mensuplarına herhangi bir ürün ve benzerini tanıtamayacak, tanıtım malzemesi ve tanıtım materyali veremeyecek.

SAĞLIK MENSUPLARI İZİN ALMADAN TANITIMLARDA ROL ALAMAYACAK

Ürün tanıtımlarında, ürün kullanımını gereksiz yönde teşvik edecek veya beklenmeyen riskli durumlara neden olabilecek yanıltıcı, abartılı ya da doğruluğu kanıtlanmamış bilgiler yer almayacak. İlgi çekici ve ürünün kendisi ile doğrudan ilgisi olmayan ifade ve görüntü kullanılmayacak. Tanıtımlarda ünlü kişiler yer almayacak ve sağlık mensupları izin almadan tanıtımlarda rol alamayacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar