Mahir Ünal: Cumhuriyet bizimdir, Atatürk bizimdir

Habertürk ekranlarından yayınlanan Açık ve Net programına konuk olan AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, "Cumhuriyet bizimdir, Atatürk bizimdir." dedi.

Mahir Ünal: Cumhuriyet bizimdir, Atatürk bizimdir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
2 Kasım 2017 Perşembe 21:06

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal katıldığı Açık ve Net programında istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili olarak; 13 yıl ya da 24 yıl boyunca belediye başkanlığı yapmış kişiler var. Bu süreci isimler üzerinden değerlendirmek doğru değil. Yıllar boyunca bizimle yol arkadaşlığı yapmış birisinin istifa gerekcesini bir nedenle açıklayamazsınız. 23 yıllık süreçte o kişinin parti, halkla kurmuş olduğu ilişki ve kendisine sunulan kaynakları kullanma bicimi kadar birçok performans değerlendirme parametresi ortaya çıkıyor." açıklamasını yaptı.

Mahir Ünal AK Parti'nin siyasi bir risk üstlendiğine değinerek sözlerine şöyle devam etti: Burada keyfi durum söz konusu değil. Alınmış bir karar ve risklerini konuşulması gerekir. Nihayetinde 2019’da secime gidiyorsunuz ve kaybetme ihtimalimiz var, bu riske rağmen AK Parti değişime karar verdi. Seçimle gelen seçimle giden kim aslında AK Parti’nin kendisi. Hangi belediye başkanı bağımsız olarak seçim kazanmış. Sonuçta AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde oluşan bir kazanım.

ATATÜRK'TE BİZİM CUMHURİYET'TE

AK Parti'nin Cumhuriyet, laiklik ve Mustafa Kemal Atatürk ile bir sorunu olmadığını belirten Mahir Ünal sözlerini şu cümlelerle sürdürdü;

AK Parti'nin siyaset söyleminde Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili hiçbir sorunu olmadı. Partimiz kurulalı 16 yıl oldu iktidarımızın da 15. yılı doldu. 29 Ekim afişlerimize baktığınızda Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet’i milletin kurduğuna inanıyoruz. Parti tüzüğümüze bakıldığında lailklikle, Cumhuriyet'le ve Atatürk’le ilgili duruşumuz son derece nettir.

1950’de Demokrat parti döneminde Atatürk’ü koruma kanunu çıkarılmıştır. O gün ki demokrat partinin Atatürk’e duruşu neyse bugün aynı gelenekten gelen AK Parti'nin bakışı aynıdır. Bizim ne Mustafa Kemal Atatürk ile nede İsmet İnönü’yle hesaplaşma gibi bir derdimiz yok. Toplumlar insanlar gibidir. Hatalarıyla ve sevaplarıyla bilinip sahiplenirsiniz. Cumhuriyet bizimdir Mustafa Kemal Atatürk bizimdir.

Biz bugün Cumhuriyet’in Osmanlı ve Selçuklu mirasını reddetmesi gibi yapmıyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar