Uluslararası koalisyon Suriye'de 801 sivili öldürdü

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, son 3 yılda Suriye ve Irak'ta düzenledikleri hava saldırılarında en az 801 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Uluslararası koalisyon Suriye'de 801 sivili öldürdü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
30 Kasım 2017 Perşembe 20:22

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye ve Irak'ta Ağustos 2014-Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen saldırılara ilişkin bir rapor yayınladı.

Rapora göre koalisyon, Kararlılık Fırtınası operasyonunun başladığı Ağustos 2014'ten bu yana iki ülkede düzenlediği hava saldırılarında en az 801 sivilin ölümüne neden oldu.

'KENDİMİZİ SORUMLU TUTMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Öte yandan 695 ölüm vakasının soruşturulduğu da belirtilen raporda, "Sivillerin kasıtsız bir şekilde ölümü ve yaralanmasıyla ilgili olarak kendimizi sorumlu tutmaya devam ediyoruz" denildi.

Koalisyon güçlerinin Suriye'de teröristleri hedef alan Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ile çatışmalardan kaçınmak için çaba sarf ettiği de ifade edildi.

'EN AZ 20 BİN SİVİL HAYATINI KAYBETTİ'

Suriyeli parlamenter Muhammed el Hüseyin, daha önce Sputnik'e yaptığı açıklamada "Koalisyonun açıklaması gülünç. Zira koalisyon uçaklarının bombardımanları, Suriye ve Irak'ta on binlerce sivilin ölümüne yol açtı. Sunulan rakamlar karşısında şaşkınız çünkü sadece Rakka'da bombardımanlardan birinde kentteki 700'den fazla silahsız kişi hayatını kaybetti" demişti.

Suriyeli parlamentere göre, söz konusu iki ülkede koalisyonun saldırıları sonucunda en az 20 bin sivil hayatını kaybetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar