Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal: Türkiye Havacılık alanında marka haline gelecek

2022 - 2023 akademik yılını açan İstanbul Nişantaşı Üniversitesi‘nde ilk dersi THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat verdi. Nişantaşı Eğitim Vakfı kurucusu Dr. Levent Uysal ise Türkiye’nin havacılık alanında marka olacağını söyledi.

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal: Türkiye Havacılık alanında marka haline gelecek
Son Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 21:35
19 Ekim 2022 Çarşamba 21:13

Yeni eğitim yılına başlayan Türkiye’nin önemli vakıf üniversitelerinden İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nin Maslak’taki NeoTech kampüsünde düzenlenen akademik yıl açılış törenine Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal , Üniversite Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın , THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile birlikte okulda görevli akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Üniversitenin kuruluşundan bugüne geldiği noktayı anlatan Rektör Şenay Yalçın, yeni akademik dönemde tüm akademisyenlere ve öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Aynı zamanda eski bir akademisyen olan THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, kürsüye çıkarak eğitim yılının ilk dersini verdi.


BOLAT'IN THY MACERASI KOTİL'İN TEKLİFİYLE BAŞLAMIŞ


Akademisyen olduğu dönemde THY eski Genel Müdürü Temel Kotil'in teklifiyle THY macerasının başladığını söyleyen Bolat, gerçek operasyonun içinde akademik çalışmalarını sürdürme amacıyla geldiği THY’de sadece beş makale yazabilmesine rağmen 65 milyar dolarlık 600 uçağın alımına katkıda bulunduğunu dile getirdi. Bununla birlikte akademi ile bağlantısının hiç kopmadığını belirterek, “ İyi bir yöneticiden çok iyi bir akademiyen olmayı tercih ederim, ders almayı da ders vermeyi de severim” dedi.

Türk sivil havacılığının son 20 yılda geldiği noktayı anlatan Bolat, bu süre içerisinde Türk Hava Yolları olarak 60 uçaklık filodan 388 uçağa ve 67 bin çalışana ulaştıklarını söyledi.

Havacılık sektörünün optimizasyon metodlarını, maliyet, karlılık ve gelir/giderlerini örneklerle izah eden Bolat, operasyonun karmaşıklığı ve zorluğuna ilişkin de bilgiler verdi.
Nişantaşı Eğitim Vakfı kurucusu Dr. Levent Uysal ise tören sonrası Airporthaber’in sorularını cevapladı.

Havacılık branşlarında otoriteler tarafından tanınan toplam 9 ön lisans ve lisans bölümünde 2 bin 100 öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Uysal, gençlerin havacılığa olan ilgisinin arttığını ve Türkiye’nin bu alanda bir marka haline geleceğini söyledi.



Türk Hava Yolları ve Pegasus gibi şirketlerle staj anlaşmaları olduğunun altını çizen Uysal, öğrencilerin birçoğunun staj sonrası şirketlerde devam etme şansı olduğunu ve işe yerleşme oranının yüzde 94 seviyelerinde bulunduğunu ifade etti.
Hava Trafik Kontrolü ve Pilotaj bölümlerine dair bilgiler de veren UYSAL şöyle konuştu: “ Hava Trafik Kontrolü bölümü Türkiye’de iki üniversitede var. Vakıf olarak sadece bizde bulunuyor. Buradaki simülatörümüz Havelsan tarafından geliştirilen yerli ve milli bir simülatör. Öğrencilerimiz burada 9 havalimanında uçak indirmeyi uyguluyor. Pilotaj bölümünde de öğrencilerimiz teorik bilgileri bizden, uçuş eğitimlerini ise anlaşmalı uçuş okulumuz olan Erah Uçuş Akademisi’nden alıyorlar. Şu anda her iki bölümümüzde 250 civarında öğrencimiz var ve her yıl bu bölümlere sadece 50’şer öğrenci alıyoruz. Alırken öğrencilerin İngilizce bilgisine önem veriyoruz. Özellikle de bu öğrencilerin Mesleki İngilizce öğrenmesi için yoğun çaba safediyoruz” şeklinde konuştu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar