için kaldı

Türkiye'den Rusya'ya yanıt: Türk kuvvetleri o bölgede yalnızdı ve kasıtlı hedef alındı

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Moskova’nın İdlib’de Türk askerlerinin şehit edildiği saldırıda rolü olmadığına dair açıklamasına yanıt verdi.

Türkiye'den Rusya'ya yanıt: Türk kuvvetleri o bölgede yalnızdı ve kasıtlı hedef alındı
Son Güncelleme: 1 Mart 2020 Pazar 09:39
1 Mart 2020 Pazar 09:26

BM Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) önceki gün ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Estonya ve Dominik Cumhuriyeti’nin talebi üzerine İdlib’de artan gerginliği görüşmek üzere yapılan olağanüstü toplantıda Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, 27 Şubat’ta İdlib’de 34 Türk askerinin şehit edilmesiyle ilgili önemli detaylar verdi.

‘Kol uçuşu yaptılar’

Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada İdlib’de Türk askerlerinin hayatını kaybettiği hava saldırılarının düzenlendiği sırada, radar görüntülerinde rejim ve Rus uçaklarının “kol uçuşu” yaptığının görüldüğünü söyledi. Sinirlioğlu, “Türk kuvvetleri o bölgede yalnızdı ve kasıtlı hedef alındı” diye konuştu. Türk konvoyunun nerede olduğuna dair öncesinden Rus güçleri ile yazılı bir şekilde koordinasyon yapılması ve ilk saldırının ardından derhal uyarıda bulunulmasına rağmen hava saldırılarının devam ettiğini belirten Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, yaralı askerler için gönderilen ambulansların bile hedef alındığını söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı ise 34 askerin şehit olduğu saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının o gün o bölgede operasyon yapmadığını savunmuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar