Yüksel, “Alkol veya uyuşturucu etkisinde araç kullanımı gibi toplumsal tehlike yaratan eylemlere karşı cezai yaptırımlar artırılıyor. Ayrıca test taleplerine direnenlere yönelik yeni cezalar getiriliyor. Bu düzenlemeler, yalnızca caydırıcılığı artırmakla kalmayacak, bağımlılıkla mücadelede de etkili olacak” dedi.
Yeni düzenleme ile hız ihlalleri, emniyet kemeri takmama, kask kullanmama ve cep telefonu ile konuşma gibi alışkanlık haline gelmiş kural ihlallerinde de kademeli ceza sistemi uygulanacak. Yüksel, sosyal medyada trafik kurallarını hiçe sayan paylaşımlara karşı da önlemler alınacağını belirtti.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven de teklifin ilk imza sahiplerinden biri olarak söz aldı. Yurdunuseven, geçtiğimiz yıl trafik kazalarında 6 bin 351 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, bu sayının kasıtlı öldürme vakalarından daha yüksek olduğunu belirtti.
“Bu teklif, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ile Yargı Reformu Strateji Belgesi doğrultusunda hazırlandı. Hedefimiz trafikte sıfır can kaybı. Trafik kurallarını çiğneyen azınlık, masum insanların hayatlarını riske atıyor. Bu nedenle caydırıcı olmalıyız,” ifadelerini kullandı.