için kaldı

Çavuşoğlu'ndan İsveç Dışişlerine tepki: Teröristlerle Suriyeli kardeşlerimizi ayırt edelim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı'nın Suriye ile ilgili yorumlarına tepki göstererek, "Biz Suriye'yi bölmek istemiyoruz ams siz PKK'ya destek olmak için çekil diyorsunuz. teröristlerle Suriyeli kardeşlerimizi ayırt edelim." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'ndan İsveç Dışişlerine tepki: Teröristlerle Suriyeli kardeşlerimizi ayırt edelim
Son Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 15:09
13 Ekim 2020 Salı 15:05

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveçli mevkidaşı ile yaptığı ortak basın toplantısında İsveç Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'yi Suriye'den çıkmaya çağırmasına sert sözlerle tepki gösterdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Siz kimden aldığını yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çıkmasını istiyoruz. Suriye, İsveç yönetimine veya AB'ye böyle bir yetki mi verdi? Biz Suriye'yi bölmek istemiyoruz ams siz PKK'ya destek olmak için çekil diyorsunuz. İdlib'den de çekilmemizi istiyor musunuz? İstemiyorsunuz çünkü 3 milyon mülteci gelecek çekilirsek. İnsani konularda duyarlılığını takdir ediyoruz. İnsani yardımda da öncü ülkelerden birisiniz ama teröristlerle Suriyeli kardeşlerimizi ayırt edelim.

İkincisi siz diyorsunuz ki, Kıbrıs'ın egemenlik hakkı. Peki niye Kıbrıs Türkleri'nin haklarından niye bahsetmiyorsunuz? Hidrokarbon kaynakları üzerinde onların hakkı yok mu? Neden buna vurgu yapamıyorsunuz? Çünkü AB içinde dayanışma sergilemek istiyorsunuz. Ama yanlış işte dayanışma içinde olmak insani körleştirir. Yunanistan, sınırda ve Ege denizinde bu kadar mültecinin botlarını batırırken, niye onları eleştirmiyorsunuz? Bizim de samimi olarak itirazımız bu çifte standarta. Lütfen bunlardan kurtulun.

Biz PYD/YPG/PKK hiç ayrım yapmıyoruz. Siz böyle görmek istiyoruz. Ofis açtırdınız, ofisin başına gelen adam kara para akladı. Bunlar terörist. Suriyeli diğer Kürtleri dinleyin. Avrupa'daki Suriyeli Kürtleri dinleyin. PKK dışında birçok Kürt dernek var. Onlarla sizleri buluşturabiliriz."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar