İstanbul'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği de açıklandı

Emniyet'ten Taksim'deki bombalı terör saldırısı ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, teröristin kimliği duyuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldıganın 1999 doğumlu Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu bildirildi. Yine kadın teröristin PKK/PYD tarafından örgütün özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği de belirtildi.

İstanbul'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği de açıklandı
Son Güncelleme: 14 Kasım 2022 Pazartesi 12:25
14 Kasım 2022 Pazartesi 12:20

Emniyet'ten Taksim'deki bombalı terör saldırısı ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada, teröristin kimliği duyuruldu. Zanlının nasıl tespit edilip yakalandığına dair detaylar da paylaşıldı.

Emniyet kimliğini açıkladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırganın ismini paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir. – PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir. Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlatan polis ekipleri, teröristi yakalamak için operasyon düzenledi. 

Bombayı bıraktığı belirlenen kadının gözaltına alındığı operasyona ilişkin görüntüler yayımlandı. 

Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergahlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi.

Teröristin irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi.

46 şüpheli gözaltında

Yapılan operasyonda, 46 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edildi.

Belirlenen adrese yapılan perasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli terörist yakalandı.

Özel istihbarat elemanı olarak yetiştirilmiş

Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden ülkeye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söyledi.

Terörist, PKK terör örgütünün Ayn El Arab merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını itiraf etti.

Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.

HAYATIN KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Süleyman Soylu, patlamada1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli doğumlu kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 1995 Rize doğumlu eşi Mukaddes Elif Topkara’nın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Saldırıda 81 yaralının olduğu ve 50 kişinin taburcu edildiği bilgisini paylaşan Soylu, “Bunların bir bölümü kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonra hepsi evlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. Yine diğerleri tedbiren hastanede tutuluyorlar” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Altay En beğenilen yorum
Bizde Suriyeli mülteci göçmen diye besleyelim bı gondermediniz gitti şunları ne gelirse zaten o taraftan geliyor