Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Tepki yalnızca siyasi olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Fransa'nın Ukrayna'ya askeri güç göndermesi halinde Rusya'nın tepkisinin yalnızca siyasi olmayacağı uyarısında bulundu. Yetkili, Fransa'nın bu tür bir adım atması durumunda, Rusya'nın sert ve kapsamlı karşılıklar vereceğini belirtti.

Rusya'dan Fransa'ya tehdit: Tepki yalnızca siyasi olmayacak
Son Güncelleme: 22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:32
22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:30

Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Başkanı Artyom Studnikov, Fransa'nın Ukrayna'ya askeri güç göndermesi durumunda Moskova'nın tepkisinin yalnızca siyasi olmayacağı uyarısında bulundu. RIA haber ajansına konuşan Studnikov, Rusya'nın böyle bir durumda ne tür önlemler alacağını belirtmedi ancak Moskova'nın Paris'i bu konuda uyardığını söyledi. Studnikov, Fransız kuvvetlerinin Ukrayna'ya gönderilmesinin iki nükleer silahlı ülke arasında çatışma riskini artıracağını vurguladı.

Daha önce Fransa Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'ya 2 bin askerden oluşan bir birlik gönderme hazırlığında olduğu iddia edilmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı hem iç hem de savaş alanında daha saldırgan bir tutum sergilediğini belirterek, "Rusya'nın yenilgiye uğratılmasının Avrupa'da güvenlik ve istikrar için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Ukrayna'ya asker gönderme konusunun göz ardı edilemeyeceğini söylüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya'nın bu sert uyarısı, Ukrayna'daki çatışmanın uluslararası boyutta daha da genişleyebileceği endişelerini artırdı. Fransa'nın bu yönde atacağı adımların bölgedeki gerilimi daha da tırmandırabileceği belirtiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar