Temel Karamollaoğlu: Tek adayımız Abdullah Gül demedik

Abdullah Gül'ün Saadet Partisi'nin adayı olmayacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, " Tek adayımız Abdullah Gül demedik. Kendi adayımızı çıkaracağız" açıklamasında bulundu.

Temel Karamollaoğlu: Tek adayımız Abdullah Gül demedik
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Nisan 2018 Cumartesi 19:43

Kulislerde Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddialara yanıt veren Abdullah Gül, "Seçimlerin erkenden yapılacağının anlaşılması üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesi benim dışımda gelişmiştir. Bu süreç benim organize ettiğim bir süreç değildir. Süreç, benim siyaset tecrübe ve anlayışıma güvenenlerin talebiyle ortaya çıkmıştır. Ben de geniş bir mütabakat olursa üstüme düşeni yapmaktan çekinmeyeceğimi söylemişimdir. 'Toplumun büyük bir kesiminden böyle bir talep olursa gerekeni yaparım.' demiştim. Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Temel Bey'in çabaları sonrası geniş bir mütabakat  ortaya çıkmamıştır. Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir." açıklamasında bulmuştu.

"KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ"

Abdullah Gül, "Seçimlerin erkenden yapılacağının anlaşılması üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesi benim dışımda gelişmiştir." sözlerinin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na sorulması üzerine, "Biz aday çıkaracağız, çıkarmayacağız demedikki. Tek adayımız Abdullah Gül demek ki hiç. Hiç deklare etmedik bu son ana kadar. Ancak öyle bir beklenti vardı. O beklenti neticesinde olmayınca biz kendi adayımızı çıkartacağız inşallah yakında açıklayacağız. Burada direnç filan yok. Siyasi partilerin kendi kararları. Abdullah AK Parti’yi desteklerim demedi." şeklinde konuştu.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar