için kaldı

Bakan Kurum: TEKNOFEST kuşağımızın, oradaki fuara gitmesini engellemek için elinden geleni yaptılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Abdi İpekçi Spor Kompleksi TOKİ Şantiyesindeki İşçilerle ile Akşam Yemeği Programı’nda katıldı

Bakan Kurum: TEKNOFEST kuşağımızın, oradaki fuara gitmesini engellemek için elinden geleni yaptılar
Son Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 00:32
1 Mayıs 2023 Pazartesi 23:52

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, ”Onlar gençlere zorluk çıkarmaya devam etsinler. Biz gençlerimiz için, evlatlarımız için, çocuklarımız için, nice konutları, nice teknoloji üstlerini, nice millet bahçelerini, nice kentsel dönüşüm şantiyelerimizi, spor tesislerimizi, hizmete almaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Murat Kurum, İstanbul Zeytinburnu’nda Abdi İpekçi Spor Kompleksi TOKİ Şantiyesindeki İşçilerle ile Akşam Yemeği programına katıldı. Programda konuşma yapan Bakan Kurum, kendisinin de şantiyelerde uzun yıllar görev aldığını ifade ederek, tüm işçilerin emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik etti. Bakan Kurum 1 Mayıs dolayısıyla işçilere TOGG aracının anahtarını verdi. Direksiyon koltuğuna geçen işçiler, Bakan Kurum ile birlikte şantiyede tur attı.

Ülkemizin, gençlerimizin daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için işte stadyumların, spor salonların, millet bahçelerin inşaatında çalışırsınız, o yüzden sizin hakkınızı asla ödeyemeyiz”

Bakan Kurum, İstanbul Zeytinburnu’nda Abdi İpekçi Spor Kompleksi TOKİ şantiyesindeki işçilerin Türk sporuna çok önemli bir eserin kazandırılması için mücadele ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Şantiyelerimizde 1,5 milyon konutluk büyük İstanbul dönüşümü için, kentsel dönüşüm için, sosyal konutlar için, sosyal donatılar için koşturan kardeşlerimiz. Yine Kahramanmaraş merkezli depremle 11 ilimizde yapacağımız 650 bin konutumuzun kahramanları ile bir aradayız. Buradaki meslektaşlarımızla, yol arkadaşlarımla bir aradayız. Sizin hakkınızı asla ödeyemeyiz. Çünkü siz afet olur, afetzede kardeşlerimizin evini yetiştirebilmek için bayram demeden seyran demeden, tatil demeden çalışırsınız. Afet olur, afetteki vatandaşlarımızın enkazını kurtarabilmek için mücadele verirsiniz. Ülkemizin, gençlerimizin daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için işte stadyumların, spor salonların, millet bahçelerin inşaatında çalışırsınız.  O yüzden sizin hakkınızı asla ödeyemeyiz. Allah hepinizden razı olsun, emeklerinizden, alın terinizden dolayı. Biz sizlerle mesai arkadaşlığı olmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Çünkü burada sizlerle birlikte afet konutlarımızı inşa edeceğiz. Güçlenen Anadolu’yu, 11 ilimizi, Kahramanmaraş’ımızı, Hatay’ımızı, Adıyaman’ımızı, Gaziantep’imizi, Kilis’imizi, Malatya’mızı inşa edeceğiz.11 ilimizi sizlerle birlikte ayağa kaldıracağız. Sizlerin destekleriyle, alın teriyle ayağa kaldıracağız. Ve afetzede kardeşlerimize inşallah teslim edeceğiz.”

“2021 yılında buranın inşaatına başladık ve sözümüzü tutacağız ve 2024’ün ilk aylarında spor salonumuzu bitirip İstanbul’umuza, İstanbul’un gençliğine sporcularına armağan edeceğiz”

Abdi İpekçi Spor Salonu’nun nice başarılara şahitlik edeceğini kaydeden Bakan Kurum, “Aslında 1989 yılında burası açılmış ve birçok başarılı organizasyona ev sahipliği yapmış bir yerimizdi. 12 dev adamımızın, Türk Milli Basketbol Takımı’mızın birçok başarıya burada vatandaşlarımızla birlikte coşku içerisinde bu başarılara imza attığı bir salonumuz, merkezimizdi. Ancak gelinen süreçte salonumuzun hem kapasitesi, hem imkânlarının kısıtlı olması, hem de deprem sebebiyle yenilenmesi kararı alındı. Burada 150 bin metrekare inşaat alanına sahip 37 bin metrekare spor alanıyla, 10 bin kişilik seyirci kapasitesi ki, bu da dünyada çok fazla örneği yok. 19 bin kişi kapasitesiyle yeşil alanlarıyla, buradaki sosyal donatı alanlarıyla, otelleriyle, antrenman salonlarıyla 7 bloktan oluşuyor ve 450 araçlık da burada kapalı otoparkımız var. Bununla beraber 20 bin metrekareden fazla peyzaj alanımız var. Yani burada yeşillik içinde, sosyal donatılarının içinde gençlerimiz, sporcularımız hem başarılara imza atacaklar, hem de burada sosyal olarak her türlü imkândan faydalanabilecekler. Biz 2021 yılında buranın inşaatına başladık ve sözümüzü tutacağız ve 2024’ün ilk aylarında spor salonumuzu bitirip İstanbul’umuza, İstanbul’un gençliğine sporcularına armağan edeceğiz. Burada nice başarılara, güzel anılara da hep birlikte imza atacağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza, burada şampiyonluk yaşayacağımız, milli takımımıza, İstanbul’umuza ben şimdiden Abdi İpekçi Spor Salonu’nun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kompleksimizi gençlerimize, çocuklarımıza armağan etmek için, mücadele ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayı gelip mühürlemişti”

Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin buradaki inşaat çalışmalarını durdurmak için yaptığı engellemeleri hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
“Hatırlayacaksınız biz böyle bir kompleksimizi gençlerimize, çocuklarımıza armağan etmek için, mücadele ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi burayı gelip mühürlemişti. Sebebini sorduğumuzda da burada yeşil alan eksiliğinden bahsetmişti. Burada eskisinden daha fazla hatta 1.5 kat daha fazla yeşil alan olmasına rağmen, şantiyemizi mühürlemeye kalktı. İşimizi durdurmaya kalktı. Kendi taaddütlerinde olan deklase işlerini, alt yapı imalatlarını yapmadı. Tabi biz ne Abdi İpekçi Salonu’nda ne de başka işimizde milletimizin vatandaşımızın gençlerimizin ihtiyaç duyduğu bir projede bunlara pabuç bırakmadık. Burada da aynısını yaptık. Onların yapması gereken işleri biz yaptık. Hızlı bir şekilde inşa sürecini yürütüyoruz. Karşımızdaki yavrularımızın, gençlerimizin, Türkiye’nin gençlerinin burada, spor yapabilmesini engelleyen anlayışa karşı biz mücadelemizi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Milletimize, gençlerimize hizmet etmemizin önünde hiç kimse duramadı bundan sonra da duramayacak. Biz bu eseri Türk sporuna, sporcusuna gençlerimize İstanbul’un güzel çocuklarına, Allah’ın izniyle kavuşturacağız. Bizim her işimize maalesef, bu muhalefet köstek olmak için, elinden geleni yapıyor. Ama amaçları hiçbir zaman gerçekleşemeyecek.”

“Metrolarımızı ulaşım hatlarını durdurdular, gençlerimizin, yavrularımızın TEKNOFEST kuşağımızın, oradaki fuara gitmesini engellemek için elinden geleni yaptılar”

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin, İstanbul’da İHA’ları, SİHA’ları görmek için yola çıkan gençlere vatandaşlara metroları çalıştırmayarak engel olduğunu ifade eden Bakan Kurum,  “Metrolarımızı ulaşım hatlarını durdurdular. Gençlerimizin, yavrularımızın TEKNOFEST kuşağımızın oradaki uluslararası tüm dünyanın gıpta ile baktığı, fuara gitmesini engellemek için elinden geleni yaptılar. Onlar gençlere zorluk çıkarmaya devam etsinler. Biz gençlerimiz için, evlatlarımız için, çocuklarımız için, nice konutları, nice teknoloji üstlerini, nice millet bahçelerini, nice kentsel dönüşüm şantiyelerimizi, spor tesislerimizi, hizmete almaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“UEFA standartlarına uygun 19 tane stadyum ve dev eserleri, gençliğimize armağan ediyoruz, bu açıdan TOKİ’miz her zaman sporun ve sporcunun, yanında olmuştur”

TOKİ ile her zaman gurur duyduklarını ifade eden Bakan Kurum, “Bugün TOKİ’mizle sadece sosyal konut, millet bahçeleri, kentsel dönüşüm konutları yapmıyoruz. Bugün UEFA standartlarına uygun 19 tane stadyum ve dev eserleri, gençliğimize armağan ediyoruz. Bu açıdan TOKİ’miz her zaman sporun ve sporcunun, yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu projemizle birlikte, Abdi İpekçi Spor Salonu’muzla birlikte de gençlerimize vermiş olduğumuz desteği taçlandırıyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı yapacağız. Milletimize hizmetlerimizi yapacağız. Milletimiz bunu görüyor, bunu çok iyi biliyor. 21 yıldır çünkü biz bunu yapıyoruz. İşçi kardeşlerimizle, emekçilerimizle, alın terini döken bu kardeşlerimizle el ele verdik, Türkiye’yi 21 yıldır, baştan aşağı ihya ettik, inşa ettik.” diye konuştu.

“Hepinizin o şantiyelerde, şantiyenin kalıbında, betonunda, demirinde, çatısında, tuğlasında, harcında, emeğiniz var, alın teriniz var”

Bakan Kurum, işçilerin emeklerinin kıymetinden bahsederek, “20 yıl öncesine gittiğiniz de değerli arkadaşlar, şehirlerimiz, ülkemiz çok çok daha gerideydi. Emin olun sizler 20 yılda 100 yılda yapılacak işleri yaptınız. Sizlerin emekleri var. Hepinizin o şantiyelerde, şantiyenin kalıbında, betonunda, demirinde, çatısında, tuğlasında, harcında, emeğiniz var, alın teriniz var. Biz tüm vatandaşlarımızla birlikte Türkiye Yüzyılı’nda, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Eserlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Her zaman eserlerimiz konuşacak. Her zaman eser siyaseti yapacağız. Asla ve asla oradaki duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Bu anlayışla çalışacağız. Sizlerle birlikte Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz diyorum, tekrar 1 Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı’mızı tebrik ediyorum. Tüm kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun, Allah kolaylık versin.” diyerek sözlerini bitirdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar