için kaldı

Koronavirüs tespiti yapacak! Taşınabilir test cihazı geliyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japon uzmanlarla geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespiti yapacak taşınabilir hızlı test cihazının gelecek ay üretimine geçmeyi planladıklarını söyledi.

Koronavirüs tespiti yapacak! Taşınabilir test cihazı geliyor!
Son Güncelleme: 18 Mart 2020 Çarşamba 09:48
18 Mart 2020 Çarşamba 09:39

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bakanlar Kurulu ile yaptığı toplantıda, ülkede Kovid-19’a karşı alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya’da Kovid-19’un tespiti için yeni bir taşınabilir hızlı test cihazının geliştirildiği bilgisini paylaşan Putin, bu cihazın dünyada bir ilk olduğuna dikkat çekti. Putin, "Rusya’nın finanse ettiği ve Japon uzmanlarla geliştirilen taşınabilir hızlı Kovid-19 test cihazının nisan ayında üretimine geçilmesi planlanıyor." ifadesini kullandı.

Ülkedeki doktor ve sağlık çalışanlarının desteklenmesi için gereken tedbirlerin alınmasını isteyen Putin, uzaktan reçetesiz ilaçların alımı konusunda da karar imzaladığını ve sağlık malzemeleri ile ilaç rezervlerinin artırılacağını belirtti.

Putin, Kovid-19 konusunda halka da çağrıda bulunarak, "En katı ve sert kontrolü sağlamak gerekiyor. Vatandaşlardan alınan önlemleri anlayışla karşılamalarını istiyorum." dedi.

Vaka sayısı 114'e yükseldi

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yaptığı açıklamada, ülkede Kovid-19 vaka sayısının 114’e çıktığını bildirdi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar