Tanju Özcan: İpini kopartan Türkiye'ye geliyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçici sığınmacı meselesiyle ilgili, 9 yaşında kız çocuğu ile evlendirilen bir Afgan’ın Türkiye’ye entegre olması mümkün değil. Göndereceğiz diyenlerle göndermeyeceğiz diyenlerin seçimi bu. Bu işe artık insan hakları boyutundan bakmak saflıktır.” dedi.

Tanju Özcan: İpini kopartan Türkiye'ye geliyor
Son Güncelleme: 18 Mayıs 2023 Perşembe 13:44
18 Mayıs 2023 Perşembe 13:30

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Burdur’da CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. 

Özcan burada yaptığı açıklamada göçmen sorununa değindi.

Özcan "Bunlar sadece Suriyelilerden oluşmuyor. Sayı 10 milyonun üstünde. Bunun yarısı Suriyeli ise diğer yarısı da Irak, İran, Pakistan, Afganistan’dan gelen insanlar. Bizim bunlarla sosyal olarak entegre olabilme şansımız yok. Bunu anlatmamız lazım. 9 yaşında kız çocuğu ile evlendirilen bir Afgan’ın Türkiye’ye entegre olması mümkün değil" diye konuştu.

Özcan şöyle devam etti:
 
Bir de bir ihanet belgesi imzalandı. Bir Geri Kabul Anlaşması. O zamanlar o 'Geri Kabul Anlaşması’nı Türk toplumuna şu şekilde yutturdular: 'Vize serbesti' olacak dediler. Vize serbesti falan olmadı. Avrupa Birliği kendine bir tampon bölge oluşturdu. Bu anlaşmanın özeti bu. Bunu bir hukukçu olarak da söylüyorum. Dediler ki Türkiye'ye 'Biz sana verelim üç-beş kuruş para, sen bu sığınmacıları ülkenden gönderme. Sen orada besle, büyüt, karnını doyur, 3-5 kuruş da biz sana katkı verelim.’ Neden böyle biz Avrupa'nın sömürgesi miyiz? İpini kopartan Türkiye’ye geliyor. Kendi ülkelerinde kriminal suçlara karışmış olanlar da aynı statüden geliyor. Kendi ülkesinde adam öldürmüş ülkemde karışıklık var deyip Türkiye’ye gelmiş Zambiya’dan. Bakıyorsun Zambiya’da bir tane terör olayı yok. Böyle insanlar da var. Bunlara karşı kararlı durmamız lazım. Bu 'Geri Kabul Anlaşması'ndan tek taraflı çekileceğimizi anlatmamız lazım. İlla Suriye'ye göndermek zorunda değiliz. Açalım Avrupa'ya kapıları, giden gitsin. Biraz da Avrupalılar baksın. Şu anda sayı 10 milyon oldu. Yarın bunlar çoluğumuzun, çocuğumuzun dükkanından haraç alacaklar, gasp etmeye çalışacaklar. Bunlar şimdiden başladı. Bu beka sorunu. Göndereceğiz diyenlerle göndermeyeceğiz, bakmaya, büyütmeye, beslemeye devam edeceğiz diyenlerin seçimi bu. Bu işe artık insan hakları boyutundan bakmak saflıktır. Bu büyük bir emperyal plandır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar