Bahçeli'den Afganistan açıklaması: Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır

Afganistan hakkında konuşan MHP lideri Bahçeli, "Afganistan’daki yeni yönetimle düzensiz göçün önlenmesi hususunda muhakkak surette anlaşma, temas ve fikir birliği temin edilmesi şarttır. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır." dedi

Bahçeli'den Afganistan açıklaması: Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır
Son Güncelleme: 16 Ağustos 2021 Pazartesi 15:54
16 Ağustos 2021 Pazartesi 15:48

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afganistan'daki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin diplomatik misyonunu Afganistan'dan çekmesi için hiçbir mecburi ve mücbir sebep görülmemektedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti:

"Afganistan’daki yeni yönetimle düzensiz göçün önlenmesi hususunda muhakkak surette anlaşma, temas ve fikir birliği temin edilmesi şarttır. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır."

Dünya coğrafyasının kilit ve stratejik noktalarından birisi olan Afganistan gittikçe karmaşıklaşan, günbegün çatallaşan belirsiz ve kaotik bir ortamın içine sürüklenmiştir. 2001 yılında ABD işgaliyle fitili tutuşturulan yıkım süreci etaplar halinde genişleyip derinleşerek nihayetinde çok tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.

Taliban’la mücadele propagandasıyla 20 yıldır Afganistan’da bulunan ABD, tıpkı 1975 Vietnam Saygon tahliyesini andıran görüntülerle diplomatik misyonunu ve diğer unsurlarını bu ülkeden çekmiştir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar