İngiltere'den Pakistan'a: Taliban yönetimini tanıma!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Pakistan Başbakanı İmran Khan ile Afganistan hakkındaki görüşmesinde, Pakistan'ın Taliban'ı meşru bir hükümet olarak tanımamasına yönelik çağrıda bulundu. Taliban'ın, insan hakları ve kapsayıcılık konusunda uluslararası standartlara erişmeli vurgusunda bulunuldu.

İngiltere'den Pakistan'a: Taliban yönetimini tanıma!
Son Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 07:20
18 Ağustos 2021 Çarşamba 07:20

Dünya liderleri Afganistan'daki durumu görüşmeye devam devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Boris Johnson ve Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın Afganistan'ın durumuna yönelik görüşme sırasında, Johnson'ın Khan’a Taliban'ın meşru bir hükümet olarak tanımamasına yönelik çağrıda bulunduğu belirtildi.

İNGİLTERE'DEN PAKİSTAN'A: TALİBAN'I TANIMA!

Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Johnson'ın Pakistan'a "Taliban rejimini tek taraflı olarak tanımaması gerektiğini açıkça belirttiği" ifade edildi

Başbakanlık Ofisi, "Başbakan Johnson, Afganistan ve daha geniş bir bölgede insani bir felaketi önlemek için uluslararası ortaklarla çalışma taahhüdünü vurguladı. Afganistan'daki yeni hükümetin herhangi bir şekilde tanınmasının yalnızca tek taraflı değil, uluslararası bir temelde gerçekleşeceğinin de altını çizdi" ifadelerini kullandı.

TALİBAN, TANINMADAN ÖNCE İNSAN HAKLARI KONUSUNDA ULUSLARARASI STANDARTLARA ERİŞMELİ

Ofis, Johnson'ın gelecekteki herhangi bir Taliban hükümetinin, insan hakları ve kapsayıcılık konularında uluslararası kabul görmüş standartları desteklemek zorunda olacağını belirttiğini aktardı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar