Son dakika Afrin haberleri... Sosyal medyada PKK yalanları

Zeytin Dalı Harekatı’nda operasyon sırasında çekildiği iddia edilen fotoğrafların gerçeği ortaya çıktı.

Son dakika Afrin haberleri... Sosyal medyada PKK yalanları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
22 Ocak 2018 Pazartesi 13:31

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medyadan ortaya atılan fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

TSK'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a yönelik yürüttüğü operasyon sırasında çekildiği iddia edilen 4 fotoğrafın arkasındaki gerçek ortaya çıktı.

Twitter'da "TSK'ya ait tankların yakıldığı" iddiasıyla paylaşılan tank fotoğrafının, 31 Aralık 2016'da Yemen'de çekildiği belirlendi.

 Zeytin Dalı Harekatı cumartesi günü başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan harekatı, “Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır” sözleri ile duyurmuştu.

 Yıldırım ise harekat hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

“Şu an itibariyle kahraman silahlı kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin bölgedeki vatandaşlarımızın başını ağrıtan Afrin'de yaşayan Arap, Kürt, Türkmenlere zulüm eden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ  unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Türkiye dostluklarına önem veren bir ülkedir. Ancak Türkiye'ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar. Bunu bütün dünya bilmelidir. Kimseye düşmanlığımız yok”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar