Son dakika Isparta... TSK'dan Isparta'da düşen uçağa dair ilk açıklama: 1.5 saat sonra bulundu!

Isparta'nın Yalvaç bölgesinde CASA tipi askeri eğitim uçağının düşmesi üzerine TSK'dan ilk açıklama geldi. Uçağın kalkışından 1.5 saat sonra bulunduğu aktarıldı

Son dakika Isparta... TSK'dan Isparta'da düşen uçağa dair ilk açıklama: 1.5 saat sonra bulundu!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
17 Ocak 2018 Çarşamba 15:27

Isparta'nın Yalvaç bölgesinde CASA tipi askeri eğitim uçağının düşmesi üzerine TSK'dan yapılan ilk açıklamada uçağın kalkışından 1.5 saat sonra bulunduğu kaydedildi.

Askeri eğitim uçağının düşmesi üzerine Isparta Valisi Şeyhmus Günaydın'ın açıklama yapmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri de bir açıklama yaptı.

TSK tarafından Isparta'da askeri eğitim uçağının düşmesi ve 3 askerin şehit olmasına ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

 

CNN Türk canlı yayınına katılan Vali Şeyhmus Günaydın'ın açıklaması:

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar