Son dakika Erzurum haberleri... Erzurum'da kar yağışı etkili oldu

Erzurum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kimi vatandaşlar zor anlar yaşarken kimileri de hem manzaranın hem de karın keyfini çıkardı

Son dakika Erzurum haberleri... Erzurum'da kar yağışı etkili oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
11 Ocak 2018 Perşembe 20:42

Yurdun büyük bir bölümü bu kış henüz kar almamışken Erzurum yoğun kar yağışı ile mücadele ediyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde, barajlardaki su seviyesinde karın yağmamasına bağlı olarak azalma yaşanıyor. Özellikle bahar aylarında barajlardaki doluluk oranlarının daha da azalacağı ve yaz ayları için kuraklığın başgösterebileceği uzmanlar tarafından ifade ediliyor. 

Ancak manzara yurdun her yanında aynı değil. Başta Erzurum olamk üzere özellikle doğu illerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor. Evsizler başta olmak üzere kimi vatandaşlar kar yağışından olumsuz etkilenirken özellikle çocuklar karın keyfini doyasıya çıkarıyorlar.



Erzurum kent merkezinde lapa lapa kar yağdı. Kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı. Vatandaşlar kar altında yürüyüş yaparken çocuklar da kartopu oynayarak keyifli anlar yaşadı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar yağışının akşam saatlerinde etkisini daha da artıracağını belirtti. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güney ve güneybatıdan hafif kuvvette esecek.


Yetkililer, buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar