Son dakika Afrin haberleri... ABD heyeti Türkiye'ye geldi: Gündem Suriye! Son dakika haberleri...

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki bir heyet, Suriye ve diğer gündem konularını görüşmek üzere Ankara’ya geldi.

Son dakika Afrin haberleri...  ABD heyeti Türkiye'ye geldi: Gündem Suriye! Son dakika haberleri...
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
23 Ocak 2018 Salı 09:23

TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. gününde, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki bir heyet Ankara'ya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Savunma Bakanlığından yetkililerin de içinde bulunduğu heyet, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında görüşmelerde bulunacak.

Heyet sabah ilk olarak Dışişleri Bakanlığına gidecek ve burada Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün başkanlığındaki Türk heyetiyle görüşmeler yapacak. Görüşmelerde adli iş birliği gibi konular ele alınacak. Heyet, daha sonra Genelkurmay Başkanlığına giderek burada toplantı yapacak.

'ABD DİPLOMATİK YOLLAR ARAMAYA DEVAM EDİYOR' Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Türkiye’yi, askeri harekatta ve açıklamalarında itidal çağrısında bulunarak ve askeri operasyonlarının kapsam ve zaman bakımından sınırlı olduğundan emin olmaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, sivil kayıpların önlenmesi ve sivillerin insani yardıma erişiminin sağlanması gerektiğini belirten Sanders, ABD’nin sorunun çözümü için diplomatik yolları aramaya devam ettiğini söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar