Son dakika! Adana'daki CHP’lilerden OHAL çağrısı

Adana Seyhan’da basın açıklaması yapan CHP mensupları OHAL'in kaldırılması çağrısında bulundu ve Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) protesto etti.

Son dakika! Adana'daki CHP’lilerden OHAL çağrısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
12 Ocak 2018 Cuma 12:40

Adana Seyhan'daki Atatürk Parkı'nda toplanan CHP mensupları OHAL'in kaldırılması talep ederek KHK'ları protesto etti. CHP üyeleri, OHAL’in uzatılması gündemini ve KHK’ları protesto ederken basına da açıklamalarda bulundu.

CHP'li grup adına konuşan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “CHP, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar olarak bir kez daha ifade ediyoruz; OHAL’e artık yeter, OHAL kaldırılsın, demokrasi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına çok sayıda parti ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin yanı sıra CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin katıldı.

TEZCAN: OHAL İKTİDAR İÇİN BONZAİ OLDU. 9 Ocak Salı günü  CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın  OHAL'in uzatıldığını açıklamasına dair konuştu.

OHAL'in uzatılacağının açıklanmasıyla ilgili olarak Bülent Tezcan, "Bu tam benim söylediğim gibi bunlarda bonzai hastalığı oldu. Bu aslında şunun ikrarıdır. Biz OHAL'le devam edeceğiz demenin bir başka yoludur. Gidebildiği kadar gidecek bu bırakın 3-5 ayı. Niyetleri bu. Orta Doğu kan gölü diyorlar. Orta Doğu dünde kan gölüydü yarın da kan gölü olacak" dedi.

Tezan, "OHAL'in bitmesi için Orta Doğu'daki kanın bitmesini bekliyorsanız ömür boyu milletimiz OHAL'e müstahak yaşayacaklar. Türkiye 30 yıldır terörle mücadele ediyor. OHAL'ı kaldırdım diye seviniyorsan bugün de OHAL'ı getirdim diye utancı da senin boynundadır. OHAL bir hukuk sorunudur, hukukun üstünlüğünü ortadan kaldırır. Keyfi bir yönetimin önünü açar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, "OHAL'ın olduğu yerde ekonomi belini doğrultamaz. OHAL'a ben 20 Temmuz sivil darbesi diyorum. Bu süreçte kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Sermaye ve mülkiyet hakkı güvence altında değildir." açıklamasında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar