Son dakika... Adana Eminiyeti narkotik suçlarla mücadeleyi sosyal medyaya taşıdı

Adana Eminiyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 'Narkoadana' rumuzuyla sosyal medya hesapları açtı.

Son dakika... Adana Eminiyeti narkotik suçlarla mücadeleyi sosyal medyaya taşıdı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
12 Ocak 2018 Cuma 14:51

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, il içerisinde uyuşturucuyla mücadele edebilmek ve daha fazla kişiye ulaşabilmek amacıyla sosyal medya hesapları açtı. Adana Narkotik şube ekipleri artık 'Narkoadana' rumuzuyla Facebok, Twitter ve Instagram'Da faaliyet gösterecek.

Uyuşturucuyla mücadelede Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın göreve gelmesiyle birlikte yeni bir konsept geliştiren Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü sokakta torbacılara yönelik şok baskınlar yaparak, 4 ay gibi kısa sürede 520 zehir tacirinin tutuklanmasını sağlarken, sosyal medyada da bunlara karşı mücadele veriyor.

Bu kapsamda Adana polisi, zehir tacirlerine karşı yaptığı çalışmaları vatandaşlara ulaştırmak amacıyla 2 milyar üzerinde kullanıcısı bulunan facebook’ta ‘NarkoAdana’ adında hesap açtı. Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün resmi hesabında görevli polisler, yaptığı çalışmaları anbean takipçileriyle paylaşırken, gelebilecek her türlü ihbarı da anında değerlendiriyor.

Yıldız'ın “uyuşturucunun kökünü kazıyacağız” mesajını verdikten sonra harekete geçen narkotik polisi, uyuşturucu tacirlerine yönelik savaşını sosyal medyada da sürdürmek için harekete geçti. Gerek vatandaşları bilgilendirmek gerek olası bir ihbarı değerlendirmek için kolları sıvayan ekipler, facebook, twitter ve instagram’da ‘NarkoAdana’ adında açtıkları sayfa kısa sürede bine yakın takipçisi sayısına ulaştı.

Vatandaşlar tarafından olumlu tepkiler alan sosyal medya hesabında zehir tacirlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlar hazırlanan özel kliplerle yayınlanıyor. ‘Narko ihbar hattı’ 0552 155 01 01 numarasının yayınlandığı sayfayla ilgilenen görevli polisler gelecek her türlü ihbarı ilgili birimlere aktarıyor.

ADANA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: Dün Adana'da polis ekiplerince şüpheli görülen bir araç durduruldu ve arama yapıldı. Araç sürücüsünün ’Baron’ yazan iç çamaşırının bir gizli bölmesi olduğu tespit edildi. İç çamaşırından 50 gram eroin, 20 gram kokain ve 5 gram taş kokain ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, göreve geldiği gün "Uyuşturucunun kökünü kazıyacağız" mesajını verdikten sonra polis 7 gün 24 saat esasına göre uygulamalar yapmaya başladı.

Polisler, araçta yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Polis sürücünün hareketlerinden şüphelenerek bu kez de sürücü A.K.’nın detaylı üst aramasını yapmaya başladı.

İç çamaşırına özel cep yapmış. Polis A.K:’nın uyuşturucuyu iç çamaşırına saklayabileceğinden şüphelendi. Polis, A.K.’yı şoför koltuğundan kaldırmadan kemerini açarak iç çamaşırında arama yapmaya başladı.

Polis, ’Baron’ yazan iç çamaşırının iç tarafını açtığında özel bir cep yapıldığını fark etti. Polis bu cebi kontrol ettiğinde poşet içinde 50 gram eroin, 20 gram kokain ve alüminyum folyo içinde 5 gram taş kokain buldu.

A.K. satıcı değil kullanıcı olduğunu söyleyerek kendini savundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar