Sofuoğlu’nun kartviziti sosyal medyanın gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun, bastırdığı kartvizitte kendisini "senatör" olarak tanıttığını söyleyerek Sofuoğlu'nun karvizitinin fotoğrafını paylaştı.

Sofuoğlu’nun kartviziti sosyal medyanın gündeminde
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
21 Aralık 2018 Cuma 14:11

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından, Meclis matbaası tarafından AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu adına hazırlanan kartviziti ve kendi için hazırlanmış kartviziti birlikte paylaştı.

Emir paylaşımında, "Arkadaş hızını alamamış kendini senatör sanıyor. Hadi Kenan Sofuoğlu bilmiyor, Meclis matbaası nasıl böyle bir hata yapabiliyor? Yoksa bazı milletvekilleri ayrıcalıklı mı?" dedi.

Kartvizitlerde Kenan Sofuoğlu için, "senatör" ifadesinin kullanılması dikkat çekerken, Sofuoğlu için, "Ulusal eğitim, kültür, gençlik ve spor komitesi üyesi" diye de belirtildi. CHP'li Emir için ise, "Ankara milletvekili/Anayasal komite üyesi" ifadeleri kullanıldı.

Senatör nedir?

Senatör, senatoların üyelerine verilen isimdir. Senato, bazı ülkelerde yasama organının bir parçası olarak görev yapan kurumdur. Senatolar genellikle çift meclisli ülkelerde bulunur ve daha yüksek düzeyde olan meclise verilen isimdir. 

Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya başta olmak üzere birçok ülkede senatolar yasama kurumunun bir parçası olarak görev yapmaktadırlar.

Osmanlı İmparatorluğu'nda 1876 Anayasası ile Ayan Meclisi adıyla bir senato kurulmuş ve 1920 yılına kadar çeşitli aralarla görevini sürdürmüştür.

Türkiye'de 1961-1980 yılları arasında çift meclisli sistem yürürlükteydi ve TBMM, Millet Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu olmak üzere iki meclisten oluşuyordu. 12 Eylül Darbesinden sonra tekrar tek meclisli sisteme geri dönüldü ve senato kurumu 19 yıllık bir çalışma süresinden sonra Türkiye'de yürürlükten kalktı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar