Kılıçdaroğlu'ndan iktidara 'beyin göçü' tepkisi: Siyaset 'giderse gitsinler' diyor

CHP Emek Büroları ve İstanbul Planlama Ajansı işbirliğiyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile birlikte Dijital Emek ve Emek 4.0 Çalıştayı gerçekleştirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştayda üniversitelerdeki yönetim tarzını ele aldı. Kılıçdaroğlu, iktidarın bilimle uğraşmak yerine İBB Başkanı'nın nasıl düşürüleceği üzerinde durduklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara 'beyin göçü' tepkisi: Siyaset 'giderse gitsinler' diyor
Son Güncelleme: 7 Ocak 2023 Cumartesi 13:20
7 Ocak 2023 Cumartesi 13:16

CHP Emek Büroları ve İstanbul Planlama Ajansı işbirliğiyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile birlikte Dijital Emek ve Emek 4.0 Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda dijitalleşme ve emek konusunda uzman akademisyenler, sendika temsilcileri ve sivil toplum örgütleri yer aldı.

CHP'nin Türkiye'yi ikinci yüzyıla hazırlayacak ekonomik vizyon belgesinin emek ve çalışma yaşamı ile ilgili atacağı adımlar ve temel politikalarının altyapısının oluşturulacağı çalıştay kapsamında, dijitalleşme ve dijitalleşmenin emek ve çalışma yaşamı üzerindeki etkileri ele alınırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Ülkemizi güzel bir geleceğe hazırlamamız lazım. İngiltere'ye gittiğimde üniversitedeki rektör hocamız iki şey aradıklarını söylediler: Dünyanın en zeki insanlarını nasıl İngiltere'ye getireceğiz ve parayı nereden bulacağız. Dünya artık bunun peşinden koşuyor.

Dünyanın gelişimini biz mi izliyoruz onlar mı izliyor. Gerçekten de bu ülkenin aydınları, STK'ları, üniversiteleri ülkeye taşıyacak şeyler... Siyaset kurumu “bu kadar hızlı değişim ve dönüşümün içinde biz nerede duracağız” konusunu konuşmak zorunda.

Bilgi ekonomisi... Bilgi üniversitelerde üretilir, peki bizim üniversitelerimiz nerede? Boğaziçi Üniversitesi'ne ne oldu? Üniversiteler her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı yerdir. Düşüncelere sınır getiremezsiniz. Adı üniversite olduğu için üniversiteler olmaz. Bir üniversitede profesörlük yapmayacak birini rektör olarak atarsanız olmaz. Hangi görüşte, inançta, kimlikte olursa olsun düşünce üretebiliyorsa o kişiyi el üstünde tutmamız gerekir. Bir siyasetçinin düşünceden korkmaması gerekir.

Yazılım sektöründe Hindistan neden önde. Rapor hazırladık. Biz ezberci sisteme doğru gidiyoruz. Çocuklar neredeyse 24 saat test çözmekle uğraşmakta. Her yere üniversite açtık, içinde hoca yok. En yetenekli çocuklarımız yurt dışına gidiyor. Siyaset giderlerse gitsinler diyor. Sofranın etrafında oturup konuşmak gerekiyor.

'İBB BAŞKANI'NI NASIL GÖREVDEN ALIRIZ İLE UĞRAŞIYORLAR'

Ben her şeyi bilirim diye bir kavram yok. Buradan Türkiye'nin çıkması lazım. Teknoloji hızla gelişiyor, kaba güçle bir yere gitmem mümkün değil. İnsanları eğitmek, eğitilen insanların makineleri çalıştırması gerekiyor. Biz bu dönüşümün neresindeyiz? İBB Başkanı'nı nasıl görevden alırız ile uğraşıyorlar. Akıl mantık yok böyle bir şey de.

Emek eğer makineyi çalıştırmak istiyorsa iyi bir eğitim alması gerekiyor."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da çalıştayda bir konuşma düzenledi. İmamoğlu'nun cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Derinleşen yoksulluk emekçileri güvencesiz çalışma koşullarına mahkum etti
İBB Başkanı İmamoğlu konuşmasında, "Derinleşen yoksulluk emekçileri güvencesiz çalışma koşullarına mâhkum etti" dedi. İmamoğlu, "Yeni sistemde rekabetçi olmak hızla ayak uydurmaya bağlıdır. Belirsizlere rağmen heyecan verici bir geleceğe doğru yürümenin yolcuğu tasarlamanın peşindeyiz.

Yaratıcılığın güçlendiği, genç nüfusun en güçlü şekilde ilerlemesini sağlamak bizim en öncü politikalarımızdan biri olacak."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar