Şişli'de 13 katlı bir binada yangın! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

İstanbul Beşiktaş'ta tadilatta olan gece kulübünde yangın meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

Şişli'de 13 katlı bir binada yangın! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti
Son Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 18:21
2 Nisan 2024 Salı 14:57

Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın zemin katındaki eğlence mekanında tadilat kaynaklı olduğu düşünülen yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem alırken, itfaiye yangına müdahale başlattı.

Binanın kulüp olarak kullanılan eksi 1 ve eksi 2. katındaki yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

Yangında, 29 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İstanbul Valiliği, çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

"1987'DE ALINAN RUHSAT 2018'DE YENİLENMİŞ"

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Gül, "Hepimizin başı sağ olsun. Olayda toplam 23 kişi etkilendi. Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." dedi.

İstanbul'da yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

5 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  yangınla ilgili başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Bakan Tunç, "Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

İstanbul'da yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti - Resim : 4

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Yangının kontrol altına alındığını bildiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Soğutma işlemleri devam ediyor” dedi. 

İstanbul'da yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti - Resim : 5

İmamoğlu, özetle şunları söyledi: 

"12.54'te itfaiye araçlarımız buraya ulaşıyor. 106 personelimiz ve 37 araç müdahale ediyor. Edindiğimiz bilgiyle, ne yazık ki binanın altında bir gece kulübü olarak işletilen mekanda gündüz bir tadilat işlemi var. Şu anda 15 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Arama ve inceleme çalışmaları sürüyor. Tadilat veya inşaat başvurusu yok. İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar