ABD'den saldırı önlemi: Sırt çantası kullanmak yasaklandı

ABD, okullarda sık sık düzenlenen saldırılara karşın yeni önlemler hayata geçiriyor. Michigan eyaletindeki Flint Devlet Okulları bölgesi, öğrencilerin sırt çantası kullanmasını yasakladığını duyurdu.

ABD'den saldırı önlemi: Sırt çantası kullanmak yasaklandı
Son Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 13:41
5 Mayıs 2023 Cuma 13:38

ABD'de yetkililer, 27 Nisan'da velilere gönderilen mektupta, sırt çantası takan öğrencilerin girişte eşyalarının alınacağını bildirdi. Sırt çantalarının teslim alınması için velilerin çağrılacağı duyuruldu. Flint Devlet Okulları Müdürü Kevelin Jones, kişisel eşyaların konduğu küçük cüzdan, kıyafetleri konduğu plastik poşet ve beslenme çantalarına izin verileceğini açıkladı. Ancak bu çantaların da aranacağı vurgulandı. 

Independent Türkçe'nin aktardığı habere göre; müdür Jones, "Tehditkar davranışlar ve silah gibi yasak eşyaların getirilmesi ülke genelinde her okulda arttı. Sırt çantaları, öğrencilerin silahları kitapların içine veya diğer eşyaların altına saklamasını kolaylaştırıyor" diye konuştu. 

Jones, şeffaf sırt çantalarının güvenlik zafiyetini tamamen ortadan kaldırmadığını ve bu yüzden onların da yasaklandığını vurgulayarak, "Sırt çantalarını tamamen yasaklayarak ve bölge genelinde güvenliği artırarak okullarımıza ne getirildiğini daha iyi kontrol edebiliriz" cümlelerini kullandı. 

Jones, sözlerini "Bu politikanın öğretmenlerimiz ve ailelerimizde yaratacağı rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Ancak okuldaki öğrencilerin güvenliği söz konusuysa hiç risk almayız" ifadeleriyle bitirdi. 

NE OLMUŞTU? 

Ülkede martta Tennessee eyaletindeki bir ilkokula saldırı düzenlemişti. Audrey Hale, Nashville şehrindeki The Covenant adlı özel Hıristiyan okuluna düzenlediği saldırıda, üçü çocuk, üçü de okul görevlisi 6 kişiyi öldürmüştü. 

Aynı ayda Colorado eyaletinin başkenti Denver'da da 17 yaşındaki Austin Lyle bir liseyi basarak iki yetkiliyi silahla yaralamıştı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar