Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu hakkında yeni açıklama: "10 ila 40 gün arasında uyutulabilir"

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Sürreyya Önder'in ameliyat sonrası tedavisi sürüyor. Önder'in sağlık durumuna ilişkin doktoru Prof. Dr. Çavlan Çiftçi yeni açıklama yaptı. Sağ ventrikülün kasılma kusurunun devam etmekte olduğunu da sözlerine ekleyen Çiftçi, "Bu hasta için benim öngörüm 10 ila 40 gün arasında uyutulabilir." dedi.

Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu hakkında yeni açıklama: "10 ila 40 gün arasında uyutulabilir"
Son Güncelleme: 17 Nisan 2025 Perşembe 17:22
17 Nisan 2025 Perşembe 17:19

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, hayati riski son derece yüksek olan bir ameliyat geçirdi.

Önder, 112 ambulans ekipleri tarafından nabızsız, entübe ve kalp-akciğer masajı eşliğinde hastanenin acil ünitesine ulaştırıldı. Doktorları tarafından Önder'in acil serviste yaklaşık 10 dakika süren kalp-akciğer masajı sonrası spontan dolaşımın sağlandığını aktarıldı.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Saat 12.20'de yeni doktorlar tarafından yeni açıklama yapıldı.

Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, yaptığı açıklamada tansiyon probleminin olmadığı ifade ederken Önder'in tedavilere oldukça olumlu yanıt verdiğini de dile getirdi.

"Sol ventrikül çok çok iyi kasılmakta. Hastamızın tansiyonu 110/60 civarında. Sağ ventrikülün kasılma kusuru devam etmekte. Ciddi bir süreye ihtiyacımız var." diye açıklamasına devam eden Çiftçi, "Benim öngörüm, 10-40 arasında uyutulabilir." dedi.

Enfeksiyonun en korktukları şey olduğunu da sözlerine ekleyen Çiftçi, "Güçlü antibiyotik almakta. Yoğun bakım sürecimiz devam ediyor." diye konuştu.

Çiftçi, Önder'in sesleri duyup tepki verdiğini de dile getirdi.

UMUT VEREN İKİ PARAMETRE

Önder'i ameliyat eden Prof. Dr. Ertan Sağbaş, umut veren iki gelişmeyi aktardı. Dolaşımla ilgili bir parametrede iyileşme olduğunu sözlerine ekleyen Sağbaş, "Kanaması durdu gibi." dedi.

Sağbaş'ın dikkat çeken açıklamalarından biri de, Önder’in kendi kendine nefes alma çabasında olması ve kızının yanına girdiğinde tepki vermesi oldu. Sağbaş, bu tepkilerin olumlu olduğunu söylese de kalbin sağ tarafında basmama olayının devam ettiğini belirtti.

Sağbaş, kan değerlerinin biraz daha iyiye gittiğini ifade etti. Kandaki asit oranının düşmeye başladığını söyleyen Sağbaş, "Ümit verici bir gelişme." dedi

DOKTOR HEYETİ ZİYARET EDECEK

Bugün de bir doktor heyetinin Sırrı Süreyya Önder'i kontrol için gideceği bilgisi var. Önder'in sağlık durumuyla ilgili yeni bir gelişme şu an için yok.

Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu hakkında yeni açıklama: "10 ila 40 gün arasında uyutulabilir" - Resim : 2

KIZINDAN DUYGULANDIRAN MESAJ

Önder'in kızı Ceren Önder Kandemir, sosyal medya hesabından duygulandıran bir paylaşımda bulundu.

Paylaşımına "En iyi bildiğin şeyi yap ve diren baba." diyerek başlayan Kandermir, "Benim için değilse torunun için. Senin ona anlatacaklarını ben anlatamam. Elime yüzüme bulaştırırım." dedi.

Kandemir, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Gecenin bir yarısı 'Mavra yapalım mı?' diye mesaj at bana. Sen benden başka kaç kişinin daha babasısın, direnmek zorundasın. Ömrümün son gününe kadar tırnağının tekini incitenlere, gülümsemeni bile çok görenlere cehennem azabı yaşatmak için yaşayacağım ama yapamam senin gibi, elime yüzüme bulaştırırım. Ha gayret baba, hani canoyu bugün okuldan sen alacaktın? Babam duaya inanır, dua edin."

"5 GÜN UYUTULACAK"

Siyasilerin hastaneye ziyaretleri de devam ediyor.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Önder'in tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, "Uyutma süresini 5 güne çıkartmışlar, bu ifade edildi. En kısa sürede sağlığına kavuşması hepimizin ortak arzusu." dedi.

Kılıçdaroğlu, Önder'in bir an önce sağlığına kavuşmasını istediklerini kaydederek, "Uyutmalarının nedeni, daha kısa sürede sağlığına kavuşması için. Belli şeylere olumlu tepki verdiği de ifade edildi. İnşallah daha da iyi olur." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Duration 0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -0:00
 
1x
Advertisement

Yorumlar

800